Ημέρες Μπρέχτ στην Αθήνα

Η Robin4Arts, με αφορμή την συμπλήρωση εξήντα χρόνων από τον θάνατο του γερμανού δραματουργού, ποιητή και διανοητή Bertolt Brecht, διοργανώνει το φεστιβάλ «Ημέρες Μπρεχτ στην Αθήνα» με δράσεις:

Ημέρα Ανοιχτής Συζήτησης για τον Brecht, 30/01/2017 @ Ρομάντσο ώρα 20.00. Συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με τίτλο «Όταν θα παρουσιαστώ στου φωτεινού σας μέλλοντος την κεντρική επιτροπή». Διανοητές, Μουσικοί, Τραγουδιστές και Θεατράνθρωποι συζητούν για το πολύπλευρο έργο του γερμανού δημιουργού. Τραγουδά ζωντανά Brecht η Μαρία Φαραντούρη συνοδευόμενη μουσικά από τους Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη. Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου.

• Ημέρα Μουσικής, UTE LEMPER σε τραγούδια Brecht και Weill, @ θέατρο Παλλάς 04/02/2017 ώρα: 21.00. Η γοητευτική Γερμανίδα ντίβα Ute Lemper επιστρέφει στη χώρα μας με μία παράσταση σταθμό στην καλλιτεχνική της πορεία, όπου ο λόγος του μεγάλου δραματουργού και ποιητή Bertholt Brecht συναντούν τη μουσική του Kurt Weill. H Lemper μας οδηγεί σε ένα μουσικό ταξίδι με αφετηρία τον Brecht και τον Weill και μας μεταφέρει στη μυστηριώδη ατμόσφαιρα των cabaret του μεσοπολεμικού Βερολίνου με θρυλικά τραγούδια όπως το “Surabaya Johnny” και “Speak Low”, μελωδίες από την “Όπερα της Πεντάρας” με τον “Mack the Knife” και την “Pirate Jenny” και ερωτικά Tango , όπως το “Youkali Tango- Habanera”.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας