Ο Δημήτρης Δημόπουλος και η “Νυχτερίδα“ του Johann Strauss

Ο Δημήτρης Δημόπουλος υπογράφει τη μετάφραση του ποιητικού κειμένου στη “Νυχτερίδα“ του Johann Strauss , τη διασημότερη και αντιπροσωπευτικότερη βιεννέζικη οπερέτα η οποία ανεβαίνει για 8 παραστάσεις στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος). Με την Ορχήστρα, τη Χορωδία και σπουδαστές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ, και πλειάδα γνωστών σολίστ.

Η ιδιαιτέρως επιτυχημένη παραγωγή σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ευκλείδη μεταφέρει το έργο στα “καθ’ ημάς”, μια διαδικασία που είναι απολύτως συνυφασμένη με το ελαφρό μουσικό θέατρο παγκοσμίως. Έτσι, στη συγκεκριμένη παράσταση της “Νυχτερίδας“ –η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε το 2014 στο Ολύμπια– μεταφέρει τη δράση του έργου στα αστικά σαλόνια της Αθήνας και στις καμπάνες του Αστέρα Βουλιαγμένης, κατά τη δεκαετία του ’60. Έχοντας ξαναδουλέψει τη σκηνοθεσία, ο Αλέξανδρος Ευκλείδης μεταφέρει το πάρτι του Σοβιετικού πρέσβη Ορλόφσκι το βράδυ της 20ής Απριλίου 1967, παραμονή του στρατιωτικού πραξικοπήματος. Στην τρίτη πράξη, το ξημέρωμα της επομένης βρίσκει τους ήρωες του έργου στα κρατητήρια.

Οι παραστάσεις είναι: Παρασκευή 7, Σάββατο 8, Κυριακή 9, Κυριακή 16, Τετάρτη 19, Σάββατο 22, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου και Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020. Ώρα έναρξης: 20.00 (Κυριακές: 18.30 / Στις 5/3 στις 19.00).Περισσότερα…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας