Το video της εκδήλωσης απολογισμού επετειακών δράσεων Πρωτοβουλίας 21

Τον απολογισμό των επετειακών δράσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση παρουσίασε η «Πρωτοβουλία 21», σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022. Επίσης, παρουσιάστηκε και ο προγραμματισμός των μελλοντικών παρεμβάσεων.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, του πολιτισμού, των τεχνών, των επιστημών, οι επικεφαλής των 17 μελών της Πρωτοβουλίας και πλήθος προσκεκλημένων.

Ο Άγγελος Κωβαίος παρουσίασε τους ομιλητές: Ιωάννη Μάνο, Πάνο Λασκαρίδη, Χρήστο-Γιώργο Σκέρτσο.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη, κ. Πάνος Λασκαρίδης, μιλώντας εκ μέρους όλων των συνεργαζόμενων Ιδρυμάτων και φορέων, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «αν προήλθε κάτι επιπλέον από την Πρωτοβουλία, είναι η κατάρριψη του μύθου ότι οι Έλληνες δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε». Υπό αυτό το πρίσμα, τόνισε ότι η συνεργασία δεν θα ήταν τόσο επιτυχής, αν δεν υπήρχε η σύμπνοια των επικεφαλής των Ιδρυμάτων και προσέθεσε ότι αυτή η διαπίστωση οδήγησε και στην απόφαση για τη συνέχιση της συνεργασίας, με στόχο την ευαισθητοποίηση για το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Ο κ. Λασκαρίδης επισήμανε το αίσθημα χρέους προς την πατρίδα και την κοινωνία, το οποίο διαπνέει την Πρωτοβουλία και τους συντελεστές της, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για καθοριστική παράμετρο, σε μία περίοδο δύσκολη για την Ελλάδα, κατά την οποία οι κρίσεις είναι διαδοχικές και πολυδιάστατες.

Δείτε το video της εκδήλωσης…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας