Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός: “70 Χρόνια Ελληνογερμανικής Φιλίας”

Ακολουθεί ανακοίνωση σχετικά με τον καλλιτεχνικό διαγωνισμό της Γερμανικής Πρεσβείας με θέμα «70 Χρόνια Ελληνογερμανικής Φιλίας».

Δελτίο Τύπου

Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός: «70 Χρόνια Ελληνογερμανικής Φιλίας»

Τον Ιούλιο του 2021 η Γερμανία και η Ελλάδα θα γιορτάσουν την 70ή επέτειο από την αποκατάσταση των διμερών διπλωματικών τους σχέσεων. Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα διοργανώνει έναν καλλιτεχνικό διαγωνισμό με τη συνδρομή του Μουσείου Μπενάκη.

Τα τελευταία εβδομήντα χρόνια οι σχέσεις Γερμανίας κι Ελλάδας χαρακτηρίστηκαν από πολλές διακυμάνσεις. Σε κάθε στιγμή, ωστόσο, οι σχέσεις των δύο χωρών υπήρξαν στενές, πολύπλευρες και καθοριστικές για την συνύπαρξή μας στην Ευρώπη. Τί συνδέει τη Γερμανία και την Ελλάδα και τί τις χωρίζει; Πώς έχει αλλάξει ο τρόπος που ο ένας βλέπει τον άλλο; Ποιά είναι η προσωπική σας ελληνογερμανική ιστορία; Τόσο οι παραπάνω ερωτήσεις όσο και πολλές άλλες θα λειτουργήσουν ως έναυσμα για τον καλλιτεχνικό διαγωνισμό με θέμα «70 Χρόνια Ελληνογερμανικής Φιλίας». Αφήστε τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη!

Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο να προωθήσει νέους καλλιτέχνες και να αναδείξει τη σημασία της τέχνης και του πολιτισμού στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους φορέων και των δύο χωρών θα επιλέξει τους νικητές και τις νικήτριες μέσα από τις υποβληθείσες συμμετοχές. Τα διακριθέντα έργα θα προστεθούν στη συλλογή έργων τέχνης της Πρεσβείας και θα τοποθετηθούν είτε στην πρεσβευτική κατοικία είτε στο κτήριο της Πρεσβείας.

Τα βραβεία θα απονεμηθούν τον Ιούλιο του 2021 από τον Πρέσβη κ. Έρνστ Ράιχελ στο πλαίσιο μίας τελετής προσαρμοσμένης στις συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τυπικές προϋποθέσεις

Στον διαγωνισμό μπορούν να υποβληθούν έργα που ανήκουν στο είδος της ζωγραφικής, γραφιστικής, φωτογραφίας ή γλυπτικής ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή τρισδιάστατης τέχνης. Αποκλείονται έργα οπτικοαυκουστικά ή βιντεοτένχης (video art). Ο/Η κάθε διαγωνιζόμενος-η μπορεί να υποβάλει μόνο ένα έργο.Τα έργα που θα φιλοτεχνηθούν θα πρέπει να έχουν διαστάσεις όχι μεγαλύτερες από 2 x 2 μ. στην περίπτωση των δισδιάστατων έργων ή 150 x 70 x 70 εκ. (στην περίπτωση των τρισδιάστατων έργων) και θα πρέπει να μπορούν να μεταφέρονται. Όλα τα υποβληθέντα έργα πρέπει να είναι σχετικά με το θέμα «70 Χρόνια Ελληνογερμανικής Φιλίας».

Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν καλλιτέχνες, φοιτητές/-ριες ή απόφοιτοι/-ες σχολών καλών τεχνών ή συναφών ιδρυμάτων καθώς και άτομα με αποδεδειγμένη καλλιτεχνική δράση και ηλικία από 18 έως 35 ετών με έδρα την Ελλάδα.

Βραβεία

Οι δημιουργοί των τριών έργων που θα επιλεγούν από την επιτροπή θα λάβουν τα εξής χρηματικά έπαθλα:

1ο βραβείο: 1.000 Ευρώ

2ο βραβείο: 600 Ευρώ

3ο βραβείο: 400 Ευρώ.

Πώς θα λάβετε μέρος;

Παρακαλούμε να υποβάλλετε σε ψηφιακή μορφή, ως αρχείο JPEG 300-DPI, το πολύ πέντε αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες, στις οποίες το έργο σας θα απεικονίζεται με ακρίβεια, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση pr.100.athen@gmail.com.

Κάθε καλλιτέχνης, που επιθυμεί να λάβει μέρος στο διαγωνισμό, θα πρέπει, επιπλέον, να αποστείλει το έντυπο συμμετοχής που υπάρχει στον σύνδεσμο https://ellada.diplo.de/blob/2455614/77991d17f86b1a600581c8612a35d93e/kunstwettbewerb-formular-data.pdf συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο ΜΑΖΙ με τις φωτογραφίες του έργου του στο ίδιο ηλεκτρονικό μήνυμα προς τη ηλεκτρονική διεύθυνση pr.100.athen@gmail.com.

Το συνολικό μέγεθος του συνημμένου αρχείου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 15 MB.

Προθεσμία υποβολής των ανωτέρω στοιχείων (έντυπο συμμετοχής και φωτογραφίες, τα οποία μπορούν να αποσταλούν και με τη μορφή συμπιεσμένων αρχείων Zip) είναι η Δευτέρα, 7η Ιουνίου 2021 και ώρα Ελλάδος 4 μ.μ.

Οι τρεις νικητές του διαγωνισμού θα ειδοποιηθούν το αργότερο έως τις 30 Ιουνίου 2021 για το αποτέλεσμα της διαδικασίας επιλογής.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας