” „Goethe: FAUST I“ στις 7 Μαρτίου”

«Γκαίτε: ΦΑΟΥΣΤ Ι»: Μια βραδιά καμπαρέ με τους M. Quast και P. Mosetter στη Γερμανική Σχολή Αθηνών στις 7 Μαρτίου στην Aula την Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016 και ώρα 20.00΄.

Μια ιδιαίτερη βραδιά γερμανικού καμπαρέ με τους Michael Quast και Philipp Mosetter, οι οποίοι παρουσιάζουν τη θρυλική παράσταση «Γκαίτε: ΦΑΟΥΣΤ Ι» του 1999, ενός έτους αφιερωμένου στον Γκαίτε, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Καμιά άλλη σκηνοθετική ερμηνεία δεν είναι σε θέση να ρίξει μια τόσο διεισδυτική ματιά στο γερμανικό εθνικό έπος ΦΑΟΥΣΤ Ι, ένα χιουμοριστικό έργο πρώτης τάξεως!

O Γκαίτε όχι μόνο έγραψε πολλά αλλά έκαψε και πολλά από τα γραπτά του. Ο ίδιος αναφέρεται σε πολλά «autodafé» κατά τη διάρκεια της ζωής του. Το ΦΑΟΥΣΤ Ι επιβίωσε όμως. Ο Quast και ο Mosetter αναρωτιούνται: Πώς μπόρεσε να συμβεί αυτό;

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει πολύ πετυχημένα για αυτήν την παράσταση της θεατρικής σκηνής «Fliegende Volksbühne Frankfurt Rhein-Main»: «Η δράση εκτυλίσσεται με τόση σοβαρότητα, που απλώνεται μια ευθυμία, πριν καν ειπωθεί η πρώτη λέξη. Μια βραδιά που επιτρέπει ακόμα και στους ενθουσιώδεις οπαδούς του Γκαίτε να γελάσουν χωρίς να ρίξουν το επίπεδό τους.»

Faust I Poster

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας