Κόψαμε την Πίτα μας στο Φουάρ

Κόψαμε την Πίτα μας στο Φουάρ. Για να είμαστε ακριβείς κόψαμε τρεις πίτες δίοτι ούτε μία, ούτε δύο εφταναν.  Ήρθε κόσμος, μοιράσαμε δώρα

pita2020a

Θα θέλαμε κατά αρχήν να ευχαριστήσουμε τους δωροθέτες μας. Πρώτα-πρώτα τον χώρο, το Φουάρ, που οι άνθρωπόι του μας περιποιήθηκαν ιδιάιτερα και βεβαίως προσέφεραν και ένα γεύμα 2 ατόμων. Την εταιρεία KÄRCHER και τον Λάζαρο Φραντζή που προσέφερε έναν Ατμοκαθαριστή (SC 2 EasyFix Premium και ένα Πλυστικό Μηχάνημα (K 2 Full Control Car). Το ταξειδιωτικό γραφείο MANESSIS που προσέφερε διαμονή στην Ικαρία. Το Θέατρο ΠΟΡΤΑ που προσέφερε 2 προσκλήσεις για την παράσταση “TOP GIRLS”, όπου παίζει η Βίκυ Βολιώτη. Το ΚΑΜΑΡΙΝΙ που μας προσέφερε 1 χτένισμα και 1 μανικιούρ. Το TETA BEAUTY SALON που προσέφερε δύο Περιποιήσεις άκρων και το TEO HAIR DESIGN που προσέφερε 1 Χτένισμα

Περισσότερα...

Κόβουμε την Πίττα μας στις 7 Φεβρουαρίου

Ήρθε και η ώρα της πίτας.
Σας περιμένουμε όλους στις 7 Φεβρουαρίου στο Φουάρ στο κέντρο της Αθήνας - Μητροπόλεως 72 - ώρα 8:00 μμ για να κόψουμε την καθιερωμένη μας πίτα, για να ανταμώσουμε και να διασκεδάσουμε με 4 ευρώ για το κρασί και 6 ευρώ για το ποτό...!!.
Όσοι δεν γνωρίζετε τον χώρο επισκεφθείτε το site...

pita 2020

Περάσαμε όμορφα στο Winter Party !

Ήρθε κόσμος στο Gaspar, περάσαμε ωραία, άντε και του χρόνου!

winterparty pita 2019a

Τις πίτα έκοψαν ο Άγγελος Κωβαίος, ο Πέτρος Πετρακόπουλος και η Τένια Παπαδάκη μαζί με την Βανέσσα  Μαυροειδή, ενώ τα φλουριά τα κέρδισαν:

ο Κωνσταντίνος Αραβώσης 
ο Χρήστος Αντωνίου, και
ο Σύλλογος

Να ευχαριστήσουμε και τους χορηγούς μας:

το εστιατόριο La Strada και τα κοσμήματα "Πλατύραχος".

lastrada platyrachos

Περισσότερα...

Κόψαμε την Πίτα μας στην Aula με τον Θανάση Βαλτινό

pita2018uΑμέσως μετά την εκδήλωση για τον Θανάση Βαλτινό στις 15 Φεβρουαρίου, κόψαμε την Πίτα μας στο και εντοπίσαμε και τα δύο φλουριά που τα κέρδισαν τα νέα παιδιά. Θα ευχαριστήσουμε τους δωροθέτες μας: το Poseidonion Grand Hotel των Σπετσών, που για μία ακόμη χρονιά ήταν ο κύριος δωροθέτης της πίτας μας προσφέροντας δύο διανυκτερεύσεις και το Tudor Hall, το εστιατόριο του Ξενοδοχείου King George στην Πλατεία Συντάγματος, που προσέφερε ένα γεύμα για δύο άτομα. 
Παρών βεβαίως στο κόψιμο και ο συγγραφέας Θανάσης Βαλτινός μαζί με τους συντελεστές της εκδήλωσης: τον Ulf-Dieter Klemm, την Andrea Schellinger και τον Κώστα Καλφόπουλο, αλλά και κάποιοι απόφοιτοι έκπληξη, όπως ο Γιάννης Ψυχοπαίδης με την σύζυγό του Ρόη, που είχαν πολύ καιρό να έρθουν στο σχολείο, ο Θανάσης Απέργης από την πρώτη φουρνιά των αποφοιτών της μεταπολεμικής Γερμανικής, αλλά και ο Απόστολος Τσαούσης στην πρώτη του επίσκεψη μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ στο Μεξικό.

Περισσότερα...

Κόψαμε την Πίτα μας στο Ante Post

pita2017a

Με ευχές για καλή χρονιά κόψαμε και εφέτος την πίτα μας στο κέντρο της Αθήνας, στο Κολωνάκι, στο Ante Post, που βρίσκεται στην γωνία Πατριάρχου Ιωακείμ και Πλουτάρχου. Ήρθε περισσότερος κόσμος από όσο υπολογίζαμε και δεν έφτασαν τα κομμάτια της πίτας, αλλά περάσαμε ωραία και για άλλη μιά φορά είδαμε όλες τις ηλικίες να παρελαύνουν. Το φλουρί έπεσε στην παρέα του Δημήτρη Ηλιόπουλου, απόφοιτου του 1969, που κέρδισε δύο διανυκτερεύσεις στο Poseidonion Grand Hotel των Σπετσών, που για μία ακόμη χρονιά ήταν ο κύριος δωροθέτης της πίτας μας και το ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.

Περισσότερα...

Στις 20 Φεβρουαρίου κόβουμε την Πίτα μας

Για να κρατήσουμε τις δυνάμεις όλων μας για τη μεγάλη γιορτή των 120 ετών στο τέλος Μαρτίου, αποφασίσαμε να οργανώσουμε τη κοπή της πίτας μας σε πιο «οικογενειακό» κλίμα. Όποιοι λοιπόν βρεθείτε την άλλη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου κατά τις 19.00 η ώρα στο κέντρο, περάστε από το μικρό, αλλά πολύ συμπαθητικό μπαράκι "AntePost", Π. Ιωακειμ 46 και Πλουτάρχου γωνία, στο Κολωνάκι, για να πάρετε το κομμάτι σας από τη πίτα και να πιούμε ένα ποτό ή να τσιμπήσουμε, σε ειδικές τιμές για τα μέλη του Συλλόγου. Φυσικά θα έχουμε, όπως πάντα, και ωραία δώρα για την λοτταρία μας.

Κόψαμε την Πίτα μας στο Philadelphia

pita2015 2 

Με μεγάλη συμμετοχή, με ωραίο φαγητό και δώρα κόψαμε την πίτα μας στο Philadelphia Haus.

Το φλουρί, σχεδιασμένο από την Paula Lakah, απόφοιτο του γερμανικού τμήματος του '73, έπεσε στην Χριστίνα Καράγιωργα - Μπάρλα, απόφοιτο του '74.

Η Άννα Δημητράκου κέρδισε τη διαμονή στο "Poseidonion Grand Hotel" στις Σπέτσες.

Ο Βασίλης Χαρισόπουλος κέρδισε μία κρουαζιέρα για δύο άτομα, προσφορά των Celestyal Cruises.

Η Αθηνά Μπαλωμένου κέρδισε ένα γεύμα για δύο άτομα προσφορά του biorestaurant nice n easy.

Η κέρδισε ένα «Λεξικό τής Νέας Ελληνικής Γλώσσας» του Γ.Μπαμπινιώτη, προσφορά του Κέντρου Λεξικολογίας.

Ο Αριστοτέλης Περάκης κέρδισε μία δωροεπιταγή των Boutique Bavella.

 

Ο Χρήστος Νηρός και το Philadelphia που μας φιλοξένησαν είχαν ετοιμάσει εξαιρετικά και πολλά φαγητά στον χώρο του Philadelphia που είναι πάντα ανοικτός και ιδιαίτερα φιλόξενος για τους αποφοίτους.

Περισσότερα...

Κόψαμε την Πίτα μας στο Σχολείο

Ήρθε κόσμος στο σχολείο. Κόσμος που είχε έρθει στο παρελθόν, αλλά και φρέσκος, που είχε χρόνια να εμφανιστεί. Κόψαμε την πίτα μας με ρεκόρ προσέλευσης των τελευταίων χρόνων, ήπιαμε κρασί, είπαμε ευχές και άλλα. Κόψαμε λοιπόν τρεις μεγάλες πίτες, οπότε και τα φλουριά ήταν τρία, προσφορά του απόφοιτου Κωνσταντίνου Μαραμένου, που παραδοσιακά μας "φροντίζει". Αυτή τη φορά όμως μας έδωσε και ένα δώρο, που το κέρδισε η Άννα Τσαντίλη.
Το πρώτο φλουρί το κέρδισε ο Γιάννης Μυλωνάς, το δεύτερο ο γιος της Άννας Δημητράκου, το τρίτο ο Δημήτρης Μιχαλακόπουλος, δηλαδή τα φλουριά πήγαν σε έναν καθηγητή, σε ένα μελλοντικό απόφοιτο και σε έναν απόφοιτο.
Τα δώρα ήταν πολλά και οφείλουμε πολλές ευχαριστίες και στις εταιρείες που μας τα προσέφεραν, σε αυτούς που τα ζήτησαν και μας τα έφεραν, αλλά και σε όλους που αγόρασαν τους λαχνούς ενισχύοντας έτσι το έργο του συλλόγου. Μοιράσαμε συνολικά 35 δώρα.

Περισσότερα...

Κοπή Πίτας στο Sui Generis

Κόψαμε την πίτα μας στο Sui Generis και το φλουρί έπεσε στον Πέτρο Πετρακόπουλο.

 

pita2014a

pita2014b
pita2014c pita2014d
pita2014e pita2014f
pita2014g pita2014h
pita2014i pita2014m
pita2014n pita2014k
pita2014l pita2014j

 

Να θυμηθούμε και την πρόσκλησή μας:

 

Happy2014

Έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στην κοπή της

πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας

 

την Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 20.30

 

στο bar Sui Generis


(Βεντήρη 7 & Χατζηγιάννη Μέξη 6, περιοχή Hilton)

 Συμμετοχή 10€ (περιλαμβάνει το 1ο ποτό και fingerfood)

Τα δώρα της πίτας είναι προσφορά των εταιρειών www.wineselect.gr (ηλεκτρονική κάβα και κατάστημα παραδοσιακών προϊόντων) και www.gemmastones.com (ηλεκτρονικό κατάστημα χειροποίητων κοσμημάτων) του αποφοίτου μας Αλέξανδρου Δημητρά (89).

wineselect logo new gemma-logo

 

 

Κόψαμε την Πίτα μας

2013pita00Πάνω από 100 απόφοιτοι, με τους φίλους τους, που τους υποδέχθηκε σύσσωμο το ΔΣ του Συλλόγου τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013.
Από την Γερμανική Σχολή ήταν παρούσα όλη σχεδόν η διοίκηση. Από το ΔΣ ήταν ο Πρόεδρος κ. Martin Schüller, ο Αντιπρόεδρος κ. Thomas Greve, η κ. Britta Balden και ο Διευθυντής κ. Thomas Fischer, ο Διευθυντής Λυκείου κ. Βασίλης Τόλιας, ο Υποδιευθυντής Λυκείου Δρ. Αλέξανδρος Έξαρχος, η Διευθύντρια Γυμνασίου κ. Αγγελική Κανελλακοπούλου και ο Υποδιευθυντής Γυμνασίου κ. Χρήστος Κωνσταντινίδης. Την Πρεσβεία της Γερμανίας εκπροσώπησε η Υπεύθυνη Τύπου κ. Βανέσα Χριστοδούλου, το Ίδρυμα Konrad Adenauer η Επικεφαλής του γραφείου στην Ελλάδα κ. Susanna Vogt. Από τον Σύλλογο Γονέων του ελληνικού τμήματος ήρθε ο πρόεδρος κ. Νίκος Πρίντεζης, ενώ μέλη ήρθαν τόσο από το ελληνικό όσο και από το γερμανικό τμήμα.
Απόφοιτοι από όλες σχεδόν τις ηλικίες, από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια της Σχολής μέχρι και σήμερα ήταν μαζί μας. Είδαμε και τις κόρες των τριών παλαιών καθηγητών μας: την Άννα Δημητράκου, την Τένια Παπαδάκη και την Λίλα Ασωνίτου. Παρόντες και άλλοι: ο Τάσος Καβαδέλας (71), οργανωτής του Wandertag, ο Δημήτρης Μιχαλακόπουλος (63), η Μέλπω Τρούμπη (72), ο Κωνσταντίνος Αντωνετσής (91), η Όλγα Στουπάκη (69), η Ειρήνη Παλάσκα (69), ο Χρήστος Ταρασίδης (89), η Έμη Βαϊκούση (76), η Μαριάνα και η Ελένη Καναβαριώτου, η Βανέσα Μαυροειδή (97), ο Πότης Μπενη-Ψάλτης (71), ο Χρήστος Κραββαρίτης, ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου (87), ο Φίλιππος Τσιώρος, ο Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (81) κ.α.
Τηρώντας την παράδοση ο πατέρας του Κωνσταντίνου Μαραμένου (01) χορήγησε τα δύο γούρια από το κοσμηματοπωλείο «Μαραμένος - Πατέρας». Τις δύο πίτες έκοψε η Πρόεδρος Σοφία Χριστοφορίδου και τυχερή αναδείχθηκε η Αγγελική Κανελλακοπούλου.
Τυχερός και ο τέως πρόεδρος Πέτρος Πετρακόπουλος, που στην κλήρωση κέρδισε την κρουαζιέρα, προσφορά του απόφοιτου Πυθαγόρα Νάγου (80), αλλά και η Ηρώ Τσατσαρώνη (89), που κέρδισε μία αισθητική περιποίηση απο τα Therme Spa.

 2013pita11  2013pita3  2013pita5
2013pita19 2013pita15 2013pita13
 2013pita6  2013pita9  2013pita4
 2013pita7  2013pita1  2013pita10
 2013pita2  2013pita8  2013pita12
2013pita14 2013pita16 2013pita17
2013pita18 2013pita20  

Για την ιστορία να θυμήσουμε ότι το ραντεβού μας ήταν στις 20:30 στο Café-Restaurant "Piu Verde" (Στρατ. Αλ. Παπάγου & 8ης Μεραρχίας, Άλσος Παπάγου – www.piuverde.com.gr) με συμμετοχή 15€, η οποία περιελάμβανε κρασί-μπύρα-αναψυκτικά και fingerfood.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ