Ο θεσμός των „Stammtische"

Ο Σύλλογός μας, επιθυμώντας να στηρίξει τους αποφοίτους στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, εγκαινίασε τον Μάιο του 2012 έναν κύκλο θεματικών ενημερωτικών συναντήσεων.
Στο πλαίσιο των συναντήσεων αυτών δίνεται η ευκαιρία στους αποφοίτους να έρθουν σε επαφή και να συζητήσουν με διακεκριμένους επαγγελματίες πάνω σε τομείς που άπτονται της εξειδίκευσης και των ενδιαφερόντων τους, και μάλιστα σε ένα περιβάλλον πολύ πιο χαλαρό από αυτό ενός επίσημου δείπνου. Προκειμένου να διεξαχθεί μία ουσιαστική συζήτηση, οι θέσεις είναι περιορισμένες (10-15 άτομα), ενώ τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερα...

"7o Stammtisch - Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα"

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μπροστά στις προκλήσεις της ευρωπαϊκής τραπεζικής ενοποίησης

stammtisch8 13

Οι προκλήσεις, που αντιμετωπίζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, οι προοπτικές και οι δυνατότητές του, εν όψει της Τραπεζικής Ένωσης, καθώς και το ζήτημα της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων μετά το πρώτο κύμα της κρίσης (στην ελληνική και την ευρωπαϊκή πτυχή της), ήταν τα θέματα συζήτησης σε μία κλειστή εκδήλωση ("Stammtisch") που διορ­γάνωσε ο Σύλλογος Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών για τα μέλη του την Τετάρτη 25 Ιουνίου.
Καλεσμένος του Συλλόγου και ομιλητής ήταν ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Χρήστος Γκόρτσος, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, και απόφοιτoς της ΓΣΑ (1979).

 

Περισσότερα...

"6ο Stammtisch - Start-ups και επιχειρηματικότητα σε περίοδο κρίσης"

Στη συνάντησή μας πουstammtisch6 1 πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου 2013 στην μπυραρία "Beer Academy" , στο Χαλάνδρι, κεντρικός καλεσμένος ήταν αυτή τη φορά ο Φάνης Ρήγας (απόφοιτος 1994, συνιδρυτής του Kariera.gr και Managing Director S.E. Europe του CareerBuilder.com). Ο Φάνης περιέγραψε απλά αλλά και ουσιαστικά τον τομέα των start up επιχειρήσεων και κατόπιν απάντησε σε γενικές ερωτήσεις σχετικά με τις σκέψεις και κινήσεις που πρέπει να κάνει κάποιος προκειμένου να ξεκινήσει τη δικιά του επιχειρηματική κίνηση.

Περισσότερα...

"5ο Stammtisch – Logistics & Διεθνείς Μεταφορές "

stammtisch5 7Ο Werner Hermann, απόφοιτος 1970, Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας διεθνών δια-μεταφορών INTERCONTOR ΑΕ, περιέγραψε τον τομέα των Logistics & Διεθνών Μεταφορών, ανέπτυξε τη σημασία των υποδομών και απάντησε σε γενικότερα ερωτήματα σχετικά με τη διαδρομή ενός εμπορεύματος από την παραγωγή έως και την ανακύκλωσή του. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 στην μπυραρία "Beer Academy" στο Χαλάνδρι όπου παρευρέθη και ο Γερμανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Wofgang Dold.

Περισσότερα...

"4ο Stammtisch - Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων"

stammtisch4bΟ Δρ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, απόφοιτος 1981, Μηχανολόγος Μηχανικός, Επίκουρος Καθηγητής του ΕΜΠ και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (www.eedsa.gr) μας μίλησε για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και εν γένει την ανακύκλωση στην Ελλάδα. Η συνάντηση έγινε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013 το βράδυ στην μπυραρία "Beer Academy" στο Χαλάνδρι και είχε πολύ μεγάλη επτυχία. Παρών και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, συνοδευόμενος από τον Νίκο Ανδρουλακάκη, Περιφερερειακό Σύμβουλο του Κεντρικού Τομέα, Εντεταλμένο Σύμβουλο Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τον Μηχανικό Ανδρέα Αζά, υπογραμμίζοντας έτσι το τεράστιο ενδιαφέρον που δείχνει η Περιφέρεια Αττικής για το φλέγον αυτό θέμα.
Ο κ. Wolfgang Rechenhofer, Μορφωτικός Ακόλουθος της της Γερμανικής Πρεσβείας, ήταν μαζί μας επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον πρεσβείας για τις δραστηριότητες του Συλλόγου των Αποφοίτων αλλά και της Γερμανικής Σχολής.

Περισσότερα...

"3ο Stammtisch – Καρκίνος του Μαστού"

Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, και με αφορμή το γεγονός ότι ο Οκτώβριος ήταν μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, διοργανώθηκε το 3ο Stammtisch, με θέμα τον καρκίνο του μαστού στο Hilton. Προσκεκλημένη ομιλήτρια ήταν η απόφοιτος του 80 Κορνηλία Αναστασάκου, Γενική Χειρουργός-Μαστολόγος.

"2ο Stammtisch - Παθητικό Κτίριο"

Την Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012, έλαβε χώρα το δεύτερο Stammtisch με τη συμμετοχή 12 Αποφοίτων.
Ο Στέφανος Παλλαντζάς, με την ιδιότητα του Πολιτικού Μηχανικού και ως ιδιοκτήτης της εταιρείας Project15 (www.passive.gr) και Πρόεδρος του πρόσφατα ιδρυθέντος Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου (www.eipak.org), μίλησε για το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια μέσω του προτύπου του παθητικού κτιρίου.

Περισσότερα...

"1ο Stammtisch - Φωτοβολταϊκά"

Την Πέμπτη 3.5.2012 ο Σύλλογος Αποφοίτων της Γ.Σ.Α. διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο Stammtisch στο φιλόξενο χώρο της μπυραρίας Craft του Χαλανδρίου.
Κεντρικός καλεσμένος του πρώτου Stammtisch, με θέμα «Φωτοβολταϊκά και ενεργειακός τομέας», ήταν ο απόφοιτος κ. Χάρης Χρηστίδης (93), πτυχιούχος Ηλ/λόγος Μηχανικός του RWTH Aachen, που διατελεί Γενικός Διευθυντής της SMA Hellas.

Περισσότερα...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ