Paula Lakah εγκαινιάζει τον χώρο της

lakah paulaΗ Paula Lakah εγκαινιάζει στις 25 Νοεμβρίου 2022 στις 18.30 τον χώρο της που ανανεώθηκε και εκθέτει τις δημιουργίες της.

Ο χώρος ευρίσκεται στην οδό Καρατζά 9 στο Κουκάκι και θα είναι ανοιχτός από Πέμπτη έως Κυριακή από 16.οο έως 19.οο

Η Πάουλα Λάκαχ γεννήθηκε στην Αίγυπτο το 1954 και αποφοίτησε από το γερμανικό τμήμα της Σχολής το 1972. Σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου του Μονάχου (Technical University of Munich) και συνέχισε μεταπτυχιακά με αντικείμενο την αναστήλωση παλαιών κτηρίων.

Οι σπουδές της στην αρχιτεκτονική αποτέλεσαν εφαλτήριο για τη διερεύνηση των πλαστικών τεχνών και την ενασχόληση με το design, τη σκηνογραφία και την ενδυματολογία. Παράλληλα, καταπιάστηκε με την κεραμική, τη χρυσοχοΐα και τον πειραματισμό με πληθώρα υλικών. Οι δημιουργίες της περιλαμβάνουν: Γλυπτά και γλυπτικές συνθέσεις, Πολυμορφικά έπιπλα, Φωτεινά σινιάλα / Φωτιστικά, Γλυπτικά Κοσμήματα, Αντικείμενα design, Performances (σκηνικά, κοστούμια, χορογραφία) και τα υλικά με τα οποία δουλεύει είναι: Πλέξιγκλας, Αλουμίνιο, Ασήμι, Μπρούντζος, Χρυσός, Έβενος, Ξύλο, Δέρμα, Καουτσούκ, Πολυεστέρας, Φως.

Από το 1984 μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει δουλειά της σε Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία, και σε γνωστές γκαλερί και αίθουσες τέχνης, στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ δημιουργίες και αντικείμενα design διατίθενται στα πωλητήρια των μουσείων Ακρόπολης, Μπενάκη, Χατζηκυριάκου – Γκίκα, Μακεδονικού Σύγχρονης Τέχνης, Πελοποννήσου και Ναυπλίου.

paula lakah 2022 1

paula lakah 2022

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας