Λητώ Ντάκου (80)

dakou litoΗ Λητώ Ντάκου γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1962 και αποφοίτησε απο την Σχολή το 1980. Μετά το τέλος των σπουδών της στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. το 1985 συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο της Καρλσρούης, στον τομέα της Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Πριν ιδρύσει το Ντύσελντορφ της Γερμανίας το 1990 την δική της εταιρεία ως σύμβουλος επενδύσεων, εργάστηκε σαν commodity trader στην Cargill (Αμβούργο) και στην AMRO Bank (Amsterdam). Είναι μητέρα των διακεκριμένων πιανιστών Δανάης (γεν. 1991) και Κυβέλης (γεν. 1995) Ντέρκεν, την ανάπτυξη και προώθηση των οποίων συνόδεψε από τα πρώτα τους βήματα.

Το 2015 εκπλήρωσε το όνειρό της να βοηθήσει τον τόπο καταγωγής της, τον Μόλυβο της Λέσβου παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην ίδρυση του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, το οποίο μέσα σε δύο μόλις χρόνια έγινε ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ μουσικής δωματίου στην Ευρώπη, αποσπώντας διεθνείς διακρίσεις. Χαρακτηριστικά η εφημερίδα Taggespiegel στο άρθρο της για το Φεστιβάλ είχε τον τίτλο: “Η Μαγεία του Μολύβου, ένα όραμα για την Ευρώπη“. Μένει και εργάζεται στο Ντύσελντορφ, μοιράζοντας την ζωή της μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας και αφιερώνοντας το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου της στην διοργάνωση και ανάπτυξη του Δι.Φε.Μ.Μ.

Μία συζήτηση με την Λητώ Ντάκου…

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου 2017…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας