Αγγελική Κανελλακοπούλου (85)

kanellakopoulou angeliki 1

Γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1985. Σπούδασε στο ΕΚΠΑ Ιστορία και Αρχαιολογία (1985-1989) και έκανε διετείς μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλασική Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου LMU (1989-1991). Έχει επίσης δυο μεταπτυχιακούς τίτλους στις Επιστήμες της Αγωγής και συγκεκριμένα M.A.Ed. στην “Εκπαιδευτική Ηγεσία” και M.Ed. στις “Νέες Τεχνολογίες Μάθησης” από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Εργάζεται από το 1991 στην DSA ως φιλόλογος. Το 1998 έγινε υποδιευθύντρια του Γυμνασίου της DSA, από το 2005 έως και την κατάργησή του το 2017 λόγω της ένωσης ελληνικού και γερμανικού τμήματος υπηρέτησε ως διευθύντρια του Γυμνασίου. Από το 2014 έως το 2019 ήταν υπεύθυνη της Παιδαγωγικής Διαχείρισης Ποιότητας στο πλαίσιο της σχολικής βελτίωσης του σχολείου. Από το 2015 έως το 2019 διετέλεσε διευθύντρια της νέας ενοποιημένης Sek I (Μέση Βαθμίδα σπουδών). Το 2019 ανέλαβε τη νεοσύστατη θέση της Διευθύντριας Διδακτικού Έργου της DSA, η οποία και καταργήθηκε με την παραίτηση της Αγγελικής το 2022 από όλα τα διευθυντικά της καθήκοντα, επιλέγοντας να αφοσιωθεί στην πιο αγαπημένη της δραστηριότητα, στο να διδάσκει.

Άλλες δραστηριότητες της Αγγελικής στο διάβα των ετών στο σχολείο: υπεύθυνη της ιστοσελίδας της DSA, υπεύθυνη του Τομέα Νέων Ελληνικών στο γερμανικό τμήμα, μέλος συγγραφικής ομάδας βιβλίων διδασκαλίας των Νέων Ελληνικών ως δεύτερης και ως ξένης γλώσσας για παιδιά, “μαμά” του θεσμού του MUN στη DSA και διοργανώτρια των πρώτων DSAMUN, υποδιευθύντρια του Λυκείου για μια χρονιά και υπηρεσιακή διευθύντρια της Sek II (ανώτερη βαθμίδα σπουδών) για ένα εξάμηνο.

Από το 2022 αποτελεί τον σύνδεσμο μεταξύ Σχολής και Συλλόγου Αποφοίτων ως υπεύθυνη της Alumni-Arbeit. Αγαπά το θέατρο, τα ταξίδια, τον κινηματογράφο και τη μαγειρική.

 Δείτε τις αναφορές για την Αγγελική...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ