Απεβίωσε ο Φάνης Κακριδής

"Ο Φάνης Κακριδής, ομότιμος Καθηγητής Κλασσικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και γιος του επίσης σημαντικού Καθηγητή φιλολογίας Ιωάννη Κακριδή, πέθανε σε ηλικία 86 ετών.
Ο Φάνης Κακριδής γεννήθηκε το 1933 στην Αθήνα. Γιος του διακεκριμένου για το έργο του Ιωάννη Θ. Κακριδή και της φιλολόγου Όλγας Κομνηνού - Κακριδή, σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές κλασικής φιλολογίας στα Πανεπιστήμια του Μάιντς και του Τύμπιγκεν στη Γερμανία, όπου δίδαξε ως λέκτορας αρχαίων και νέων ελληνικών."

Ο Φάνης Κακριδής δεν ήταν απόφοιτός μας, όμως είχε τρία παιδιά από τα οποία τα δύο ήταν στο στο σχολείο: η Όλγα-Χριστίνα και ο Γιάννης και ήταν στενός συγγενής της Μάρως Κακριδή αποφοίτου του 1973 και της Φανής (αδελφής της Μάρως, αποφοίτου του 1976).  

Το κείμενο είναι δανεισμένο από την Ναυτεμπορική. Δείτε όλο το αφιέρωμα...

 


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Armando Ortolano (86)

Ο Armando Ortolano γεννήθηκε στις 19.02.65 στο Kassel, Hessen με ιταλικό όνομα και αποφοίτησε από το Γερμανικό Τμήμα της Σχολής το 1986. Αποκλειστικά λάτρης των Φινλαδικών σκαφών (Φιν),  [ ... ]