30ή επέτειος της Γερμανικής Επανένωσης

Από τον  κ. Έρνστ Ράιχελ, Πρέσβη στην Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Στις 3 Οκτωβρίου η Γερμανία γιορτάζει την 30ή επέτειο της Γερμανικής Επανένωσης. Παράλληλα η Γερμανία ασκεί αυτό το εξάμηνο την προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε.
Υπό κανονικές συνθήκες, η Πρεσβεία θα παρέθετε με αυτήν την αφορμή μια κάπως μεγαλύτερη και πιο ξεχωριστή δεξίωση από ότι συνήθως. Δυστυχώς αυτό δεν είναι εφικτό φέτος κι ελπίζω στην κατανόησή σας για αυτό. Ως εκ τούτου θέλω να σας διαβιβάσω τους χαιρετισμούς μου ηλεκτρονικά εδώ https://www.youtube.com/watch?v=deI8rg3ZlgU.
Επιπλέον η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα έχει συγκεντρώσει στον παρακάτω σύνδεσμο μια σειρά αξιόλογων κειμένων και ταινιών σχετικά με την 30ή επέτειο της Γερμανικής Επανένωσης
Σας συστήνω τον διαδικτυακό τόπο «Wir miteinander – Tag der Deutschen Einheit – Potsdam 2020», ο οποίος είναι ωστόσο δυστυχώς διαθέσιμος μόνο στη γερμανική γλώσσα. Εδώ μπορείτε να διατρέξετε εικονικά 30 χρόνια γερμανικής ιστορίας ή να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας στο κουίζ για την ενοποίηση της Γερμανίας.
Στην ειδική έκδοση των Times της Γερμανίας για τα 30 χρόνιαγια τα 30 χρόνια από την επέτειο της Γερμανικής Επανένωσης μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις πολιτικές συνέπειες και τις εξελίξεις που ακολούθησαν μετά την επανένωση της Γερμανίας.
Η ημέρα γιορτής είναι για εμένα και μια καλή ευκαιρία να σας ευχαριστήσω θερμά για τη φιλία και τους δεσμούς που διατηρείτε με τη Πρεσβεία μας.
Σας εύχομαι κάθε καλό, παραμείνετε υγιείς!


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Χρήστος Χατζηιωσήφ (65)

Ο Χρήστος Χατζηιωσήφ γεννήθηκε το 1947 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1965.
Από το 1973 έως το 1975 υπήρξε επιστημονικός βοηθός στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης (Alfred-Weber Instit [ ... ]