Οικονομική Επιθεώρηση Φεβρουάριος 2022

Κυκλοφόρησε το τεύχος του Φεβρουαρίου 2022 της Οικονομικής Επιθεώρησης με κύριο άρθρο "Φάκελος Υγεία: Πανδημία - Απώλειες, κέρδη και ελπίδες"

Στα τέλη Φεβρουαρίου συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη διάγνωση των πρώτων κρουσμάτων COVID-19 στην Ελλάδα. Ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να αποφύγει την «πρώτη γραμμή» της πανδημίας, πλην όμως προφανώς και επηρεάστηκε σημαντικά από αυτήν – σε κάποιες περιπτώσεις και θετικά. Στο τεύχος Φεβρουαρίου της Οικονομικής επιχειρούμε έναν πρώτο απολογισμό των επιπτώσεων της πανδημίας σε ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και φαρμακευτικές εταιρείες. Καταγράφουμε, επίσης, τις συνέπειες του brain drain σε ιατρικό προσωπικό. Και αναζητούμε τη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων, συζητώντας για τις επαναστάσεις που φέρνουν οι θεραπείες mRNA με τον διευθυντή ερευνών στο Εργαστήριο Ιατρικής Μικροβιολογίας του Ινστιτούτου Παστέρ Διονύση Σγούρα και τον επί σειρά ετών πρόεδρο του τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ (και σήμερα ομότιμο καθηγητή Γενετικής) Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη.

Περισσότερα...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Νικόλαος-Ιωάννης Κοσκινάς (96)

Ο Νικόλαος-Ιωάννης Κοσκινάς είναι επίκουρος καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο τη Γερμανική Λογοτεχνία. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και αποφοίτησε από την Γερμανικ [ ... ]