Κυριακή Γονή: Group exhibition in Berlin

kyriaki goni 2022AthenSYN II: GOING VIRAL | BEΡΟΛΙΝΟ, 2021

Άνοιξε στις 20 Ιανουαρίου 2022 η έκθεση AthenSYN II: GOING VIRAL στο νεοσύστατο χώρο τέχνης STEINZEIT στο Friedrichshain-Kreuzberg του Βερολίνου. Πρόκειται για μια έκθεση αφιερωμένη στη σύγχρονη ελληνική τέχνη, στην οποία παρουσιάζονται έργα 15 Ελλήνων δημιουργών – υποτρόφων του Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) της ARTWORKS, θέτοντας ερωτήματα που αφορούν στη μελλοντική μας συνύπαρξη.

Η Κυριακή Γονή, η οποία μέσα στο έργο της προσεγγίζει τη σχέση ανθρώπου και μηχανής, συμμετέχει στην AthenSYN II: GOING VIRAL με το έργο «Not allowed for algorithmic audiences». Ένα έργο που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Ars Electronica ArtScience Residency, υποστηρίχθηκε από την Deutsche Telekom σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Johannes Kepler και αποτελεί πλέον μέρος της συλλογής τέχνης της Deutsche Telekom. Το έργο διερευνά ζητήματα Τεχνητής Νοημοσύνης εστιάζοντας στους ψηφιακούς βοηθούς, την επιτήρηση, τη φωνή, τα στερεότυπα φύλου και τις φυλετικές διακρίσεις.

PROGRAM

Exhibition dates: January 21 – March 3, 2022

STEINZEIT Gallery Berlin, Kottbusser Str. 11, 10999 Berlin

Η έκθεση πραγματοποιείται σε επιμέλεια του Σωτήρη Μπαχτσετζή και της Katja Ehrhardt και διοργανώθηκε από το AthenSYN σε συνεργασία με την ARTWORKS, την STEINZEIT Gallery Βερολίνο και την FREIRAUM in der Box στο Βερολίνο.

Υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το Ίδρυμα Schwarz, το Kulturamt Friedrichshain-Kreuzberg, το Griechische Kulturstiftung Berlin και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση…

και το έργο..

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας