Ένας χρόνος “montags”

Συμπληρώθηκε ήδη ένας ολόκληρος χρόνος από την ημέρα που κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του ηλεκτρονικού μας montags. Ήταν 13 Ιουλίου 2015, εν μέσω capital controls, και ο στόχος αυτής της προσπάθειας ήταν να διατηρήσουμε παρόντα τον σύλλογο στις δύσκολες μέρες, να μην ζαλίζουμε τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές μας με πολλά μηνύματα και mail κάθε εβδομάδα, αλλά να τα συγκεντρώνουμε όλα σε ένα, μία φορά την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα.

Με ένα τίτλο στα γερμανικά, μονολεκτικό, που κλείνει το μάτι στο φεγγάρι, στην πρώτη εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας, αλλά και στην Fräulein Montag από την Δίκη του Κάφκα, ένα πρόσωπο που ως τρίτο επικαλείται την αντικειμενικότητα.

“montags” λοιπόν ο τίτλος αυτού και το εγχείρημα πέτυχε απόλυτα. Ζητήθηκε και στα γερμανικά και το “ψάχνουμε” πως θα στηθεί. Συμπληρώθηκαν 52 τεύχη, όσες δηλαδή και οι εβδομάδες του χρόνου. Ένα τεύχος δεν κυκλοφόρησε μόνον, διότι είχαμε εκδώσει ένα έκτακτο για τον θάνατο του Helmut Schmidt, που τον Νοέμβριο του 2014 είχε την ευγενή καλωσύνη να μας απευθύνει γραπτώς ευχές για την εκδήλωση των Χρόνων της Δικατορίας που οργανώσαμε στην Aula.

To montags “έπιασε”. Πολλοί απόφοιτοι πλέον το περιμένουν κάθε Δευτέρα. Όχι διότι δεν μπορούν να δουν τις ειδήσεις στο site μας, αλλά έτσι, ως “καλή εβδομάδα“. Το montags “εκτίναξε” και την επισκεψιμότητα του site, διότι κάθε άρθρο “συνδέεται” απ’ ευθείας με αυτό. Έτσι ξεπεράσαμε κάποιες στιγμές τους 15.000 επισκέπτες, επίδοση που δεν συγκρίνεται με αυτήν οποιουδήποτε άλλου τέτοιου site, και να πούμε ότι όλα τα τεύχη που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα είναι αναρτημένα στην πρώτη σελίδα του site μας.

Χρόνια Πολλά λοιπόν και νάμαστε καλά να το συντάσσουμε και να το διαβάζουμε.

exdsathen2012 2016

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας