Αγιασμός και Καλή Χρονιά

agiasmos2016 b

Ξεκίνησε όπως κάθε χρονιά και αυτή η νέα χρονιά με την αυλή γεμάτη από μαθητές και μαθήτριες και όπως πάντα με τους καθηγητές και τις καθηγήτριες να πασχίζουν να επιβάλουν τη τάξη ώστε να ακουστούν οι λόγοι.

Οι παλαιοί θυμήθηκαν το 1968, όταν πρωτολειτούργησε το νέο τότε κτίριο του Μαρουσιού. Τότε ήσαν πάλι όλοι παρατεταγμένοι στην ίδια ακριβώς θέση. Δύο πράγματα διέφεραν: οι στολές και ο τρίτος ιστός της ευρωπαϊκής σημαίας που προστέθηκε τα τελευταία χρόνια.

Από τους λόγους ξεχωρίσαμε αυτόν της νέας διευθύντριας κ. Annette Brunke-Kullik, που ξεκίνησε μιλώντας ελληνικά και αυτόν της Αγγελικής Κανελλακοπούλου, Διευθύντριας του Γυμνασίου, που με συγκίνηση απευθύνθηκε στα τμήματα της 9ης, δηλαδή της τρίτης και τελευταίας τάξης του Γυμνασίου τονίζοντας ότι τελειώνει μία εποχή, αλλά ταυτόχρονα ξεκινά μία νέα, με το νέο σχολείο, με το νέο πτυχίο και με τα ενιαία τμήματα της πρωτοεφαρμοζόμενης Begegnung.

Στους απόφοιτους όμως όλων αυτών των χρόνων, όχι μόνον των τελευταίων 60, από το 1956 δηλαδή που ξαναάνοιξε η Σχολή, αλλά και των προπολεμικών χρόνων, θα λείψει το “Ελληνικό Απολυτήριο”, θα λείψει το “Γυμνάσιο”, θα λείψουν το ελληνικό και το γερμανικό τμήμα.

agiasmos2016a

Δεξιά, η νέα διευθύντρια κ. Annette Brunke-Kullik, που καλωσόρισε στην ελληνική γλώσσα και αριστερά, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Αγγελική Κανελλακοπούλου, που αποχαιρέτησε το Γυμνάσιο και μαζί του το Ελληνικό Απολυτήριο. Η Αγγελική μάλιστα, που είναι και απόφοιτος, συμπλήρωσε 25 χρόνια στις έδρες των τάξεων και τιμήθηκελίγες μέρες πριν από τη νέα διευθύντρια.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας