Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, στους νεώτερους δηλαδή απόφοιτους του Συλλόγου, που “πέρασαν” στα ελληνικά πανεπιστήμια, αλλά και στα παιδιά που κατάφεραν να γίνουν δεκτά στα πανεπιστήμια της Γερμανίας που επέλεξαν. Ο Σύλλογος Γονέων βράβευσε τους πρώτους μαθητές και τις πρώτες μαθήτριες με τον υψηλότερο αριθμό μορίων στις “Πανελλαδικές Εξετάσεις”:
Στην Ομάδα Προσανατολισμού Θεωρητικών Σπουδών: τον Θεόδωρο Ηλιάδη και την Μαργαρίτα Μητράκου
Στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών: τον Κωνσταντίνο Ελευθεράκη και τον Δημήτρη Γιακουμή
Στην Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής: την Μαρία Νεφέλη Στρατάκη και τον Χαραλάμπη Σπυράκη
Βέβαια, θα πρέπει εδώ να διευκρινίσουμε ότι πολλοί μαθητές και μαθήτριες επιλέγουν να δώσουν βάρος στην προσπάθεια να περάσουν σε γερμανικά πανεπιστήμια και πολλές φορές δεν επιχειρούν να δώσουν καν Εισαγωγικές Εξετάσεις στην Ελλάδα.Είναι χαρακτηριστικό ότι 9 παιδιά δεν έδωσαν καν εξετάσεις από τη στιγμή που διαπίστωσαν ότι οι βαθμοί τους τους έδιναν τη δυνατότητα να εγγραφούν στα πανεπιστήμια της επιλογής τους.
Έχει λοιπόν μεγάλο ενδιαφέρον να δει κανείς τα συνολικά στοιχεία, δηλαδή, βεβαίως ποιοί είναι οι πρώτοι, πόσοι πέτυχαν στα ελληνικά πανεπιστήμια, πόσοι έγινα δεκτοί στη Γερμανία, πόσοι είχαν υψηλό βαθμό στο Abitur κλπ.
Ο κ. Βασίλης Τόλιας, Αναπληρωτής Διευθυντής της Σχολής, μας έστειλε τον απολογισμό όλης αυτής της προσπάθειας, που όπως φαίνεται είναι άκρως επιτυχημένη:
Για μία ακόμα χρονιά συνεχίζεται η παράδοση στην ΓΣΑ.
Από τους 74 μαθητές – μαθήτριες που πήραν Εθνικό Απολυτήριο, οι 73 πέτυχαν στην Συμπληρωματική Εξέταση (EP), λαμβάνοντας έτσι το γενικό δικαίωμα πρόσβασης στα Γερμανικά και γενικότερα στα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια. Οι περισσότεροι/-ες μαθητές /-τριες (περίπου το 65%) επέλεξαν την Γερμανία, την Αυστρία και την Αγγλία για τις σπουδές τους, ενώ πέτυχαν παράλληλα στα ελληνικά πανεπιστήμια. Περίπου το 35% των μαθητών θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Ελλάδα σε σχολές όπως Ιατρική, Νομική, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ αλλά και της Πάτρας. Έτσι, επιβεβαιώνεται για μια ακόμα χρονιά στην πράξη το συγκριτικό πλεονέκτημα των μαθητών/ -τριών της DSA: διπλό σύστημα εξετάσεων σημαίνει και διπλή ευκαιρία σπουδών. Ο περισσότερος κόπος και η πιο εντατική προσπάθεια μέσα στη χρονιά για την συμμετοχή σε Abitur και Πανελλαδικές σημαίνει περισσότερες επιλογές για τους αποφοίτους μας