Ο Στέλιος Παπαπέτρου και ο Αλέξανδρος Έξαρχος αποχαιρετούν

Σήμερα 28 Ιουνίου 2018 κυκλοφορεί ένα έκτακτο τεύχος του montags. Πολλοί θεωρούν ότι αυτό γίνεται για να υπενθυμίσει την εκδήλωση “Οι καθηγητές ξανάρχονται”, που γίνεται μεθαύριο 30 Ιουνίου στο σχολείο. Λάθος! Το τεύχος κυκλοφορεί σήμερα για να αποχαιρετήσει δύο εξαίρετους φίλους, καθηγητές, καλαμπουρτζήδες, με μεταπτυχιακά στο ανέκδοτο: τον Στέλιο Παπαπέτρου και τον Αλέξανδρο Έξαρχο. Ο πρώτος είναι απόφοιτος και έχουμε ράμματα για τη γούνα του από αρχαιοτάτων χρόνων, τον δεύτερο, τον γνωρίσαμε το 1988, πριν από τριάντα χρόνια, όταν εμφανίστηκε στο σχολείο ως καθηγητής.

Δεν υπάρχει λόγος να επαναλάβουμε τα “καλά λόγια” που συνηθίζουν να εκφωνούν από άμβωνος οι ρήτορες. Τουναντίον, θα δημοσιεύσουμε δύο φωτογραφίες που τα λένε όλα:

papapetrou 2108 apochorisi

Απόκριες του 2016. Είναι αδύνατον να αναγνωρίσει κανείς κάποιον. Η λεζάντα που συνόδευσε την ανάρτηση στο facebook τα λέει όλα: “καλά όλοι οι άλλοι, αλλά ποιός …ανόητος ντύθηκε Παπαπέτρου;”

exarchos 2018 apochorisi“Ο κύκλος με την κιμωλία” του Bertold Brecht στην Aula το 2006. Βρέθηκαν μαζί ο Στέλιος Παπαπέτρου σαν σκηνοθέτης και ηθοποιός και ο Αλέξανδρος Έξαρχος, που …κρύβεται στο βαρέλι.

Δεν νομίζουμε ότι υπήρχε ωραιότερη πλάκα που θα μπορούσε να έχει κάνει ο ένας στον άλλο, κάτι άλλωστε που έχει εγγράφως παραδεχθεί και ο “εμβαπτισμένος”.

Για να το σοβαρέψουμε, η μοναδική αυτή παράσταση ανέβασε στο σανίδι και την Λήνα Ψυχογιού, και την Ανθή Φουντά, και την Κατερίνα Μαούτσου και βέβαια πολλές και πολλούς άλλους.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας