Γιάννης Βαληνάκης: "Οι απειλές Ερντογάν δεν είναι μόνο προεκλογικές… Αρθρο AnatropiNews 06.09.22"

valinakisΑνησυχητική η αδυναμία ορθής διάγνωσης κινδύνων από Τουρκία & κυρίως αποτελεσματικών αντιμέτρων.Ο εφησυχασμός για Ερντογάν μοιάζει με «άγνοια κινδύνου» που συνήθως στην ιστορία δεν αποτρέπει τη σύγκρουση.Την καθιστά δυστυχώς πιθανότερη.

Εν μέσω ωμών απειλών του Ερντογάν για εισβολή στα νησιά μας, το κυρίαρχο αφήγημα συνεχίζει, ολοένα και πιο αμήχανα, να αποδίδει την αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα στις προεκλογικές σκοπιμότητες του «διεθνώς απομονωμένου» Ερντογάν.

Στο πλαίσιο ενός πολιτικά βολικού εφησυχασμού παραβλέπονται έτσι η πολυδιάστατη στρατηγική της Τουρκίας για ανατροπή του status quo και η επικίνδυνη πρόοδός της προς τον στόχο της που μάλιστα συχνά αντιστοιχεί σε ελληνικές απώλειες.

Χειρότερο όλων, ο Ερντογάν φαίνεται να προεξοφλεί ότι η ελληνική επιλογή της «ψύχραιμης μη-κλιμάκωσης» συνεπάγεται και «μη-δυναμική» απάντηση σε οποιαδήποτε κίνησή του εναντίον μας και επί του πεδίου.
Δείτε το άρθρο του Γιάννη Βαληνάκη της 6.9.2022...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Λίζα Μπόταση (63) (1945-2021)

Η Ελισσάβετ Μπόταση γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1963. Σπούδεσε στην Σχολή Βακαλό με υποτροφία και ακαολούθως έκανε κεραμική στο εργαστήριο τη [ ... ]