Χριστουγεννιάτικη Συνάντηση στις 28.12.2023

SAVE THE DATE : Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 

Χριστουγεννιάτικη Συνάντηση στον "Κόμη" την γνωστή μπυραρία του Δευκαλίωνα Κόμη, που τελείωσε το Θέατρο Τέχνης δίπλα στον Κάρολο Κουν, και που το 1980, άνοιξε έτσι, για την πλάκα του, μια μπυραρία σε μια περιοχή όπου περνούσε ένα αυτοκίνητο την ώρα.

Ραντεβού λοιπόν στις 20:30 στο Νο 20 της οδού Λασκαράτου, πλατεία Παπαδιαμάντη (Άνω Πατήσια).

xristougenniatiko party 2023 0

kois xristougenniatiko party 2023


Διαβάζουμε από το "Αθηνόραμα":

Δεν ξέρω με τι να πρωτοξεκινήσω γράφοντας για τον Κόμη. Θεωρητικά θα έπρεπε να αναφερθώ πρώτα στην κουζίνα του και στα σπιτικά πιάτα, με τα οποία έχει διανθίσει το μενού της μπυραρίας η κυρία Αριστέα. Αλλά θα ήταν ατόπημα. Γιατί εδώ όλα ξεκινούν, κινούνται και τελειώνουν γύρω από την έντονη και χαρισματική προσωπικότητα του ιδιοκτήτη και ηθοποιού Δευκαλίωνα Κόμη. Αν ισχύει αυτό που λένε, ότι το όνομα σημαδεύει τη ζωή σου, δεν αναρωτιέμαι γιατί ένας Δευκαλίων Κόμης τελείωσε το Θέατρο Τέχνης δίπλα στον Κάρολο Κουν, συμμετείχε σε εμβληματικές παραστάσεις, δούλεψε με τον Μίμη Φωτόπουλο και κάποια στιγμή το 1980, έτσι, για την πλάκα του, άνοιξε μια μπυραρία σε μια περιοχή όπου περνούσε ένα αυτοκίνητο την ώρα.
Την ξεκίνησε πιο πολύ για την παρέα, για να οργανώνουν εκεί παραστάσεις, και η παράδοση συνεχίστηκε, αφού ακόμη και τη Δευτέρα που το επισκέφτηκα πριν από μια-δυο εβδομάδες στο απέναντι μπαράκι (επίσης του Κόμη) είχε ποιητική βραδιά. Το εστιατόριο βρίσκεται στον πρώτο όροφο του νεοκλασικού και στο ισόγειο, ενώ στο απέναντι κτίριο φιλοξενείται το μπαρ του... συγκροτήματος. Θυμάμαι ότι είχε μια καλή ποικιλία από malt ουίσκι την εποχή που στην Αθήνα δεν ξέραμε καλά καλά τι σήμαινε η λέξη.

ΚΟΜΗΣ Λασκαράτου 20, Πατήσια


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Άννα Φιλίνη

Η Άννα Φιλίνη, απόφοιτος 1963, είναι αρχιτέκτων και ζωγράφος και έχει γεννηθεί στην Αθήνα. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου και στη συνέχεια έζησε [ ... ]