Νίκος & Γιάννης Μπελλώνιας (64)

bellonias nikos Ο Νίκος και ο Γιάννης Μπελλώνιας, δίδυμοι γιοι του διακεκριμένου ιατρού Ευάγγελου Μπελλώνια, γεννήθηκαν στην Αθήνα και αποφοίτησαν από τη Σχολή το 1964. Κατόπιν σπούδασαν στη Ζυρίχη, ο Νίκος Μπελλώνιας ηλεκτρολόγος μηχανικός και ο Γιάννης Μπελλώνιας οικονομολόγος. Μετά τις σπουδές τους απασχολήθηκαν, ο καθένας στον τομέα του, στην Ελβετία και την Ελλάδα. Παράλληλα, μετά το θάνατο του πατέρα τους, έχουν αναλάβει τη διοίκηση του Ιδρύματος Μπελλώνια στη Σαντορίνη, με πλούσια δραστηριότητα σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως κοντσέρτα μουσικής, διαλέξεις, εκθέσεις ζωγραφικής κ. α. Τα παιδιά τους είναι επίσης απόφοιτοι της Γ.Σ.Α.
Το κοινωφελές, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Ίδρυμα Λουκά και Ευαγγέλου Μπελλώνια (Ι.Λ.Ε.Μ.) ιδρύθηκε το 1994, με έδρα τη Θήρα. Ιδρυτές είναι τα αδέλφια Λουκάς Μπελλώνιας (1901-1996) και Ευάγγελος Μπελλώνιας (1919-2007) από το Ημεροβίγλι Σαντορίνης. Σκοπός του Ιδρύματος είναι η κάλυψη των γνωστικών αναγκών της εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού, αλλά και των ερευνητών, που ασχολούνται με θέματα που αφορούν τη Σαντορίνη. Επιπλέον με τη δημιουργία του νέου θεσμού, της ετήσιας εικαστικής έκθεσης Ελλήνων δημιουργών, στοχεύει να φέρει ένα διαρκώς αυξανόμενο κοινό πιο κοντά στη σύγχρονη τέχνη.
bellonias giannis Το Συνεδριακό Κέντρο του Ιδρύματος Λ. & Ε. Μπελλώνια μπορεί να φιλοξενήσει έως 160 άτομα και είναι εφοδιασμένο με τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό, συμβάλλοντας στην επιτυχία κάθε συνεδρίου, ημερίδας και διάλεξης. Παρέχει επίσης τη δυνατότητα διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων (θεατρικών και μουσικών παραστάσεων), αλλά και εικαστικών γεγονότων, συνεισφέροντας στην περαιτέρω πολιτιστική ανάπτυξη της Σαντορίνης. Ο χώρος διατίθεται μετά από αίτηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος.
Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Λ. & Ε. Μπελλώνια αριθμεί πάνω από 35.000 τίτλους και συνεχώς εμπλουτίζεται. Η θεματολογία της Συλλογής καλύπτει όλους τους τομείς της ανθρώπινης γνώσης. Εκτός από την γενική βιβλιογραφία περιλαμβάνει και τρία ξεχωριστά ειδικά τμήματα: την Θηραϊκή Βιβλιοθήκη, την Κυκλαδική Βιβλιοθήκη και την Παιδική Βιβλιοθήκη. Επίσης περιλαμβάνει μια αξιόλογη Συλλογή Παλαιών και Σπάνιων Βιβλίων, η οποία αριθμεί πάνω από 600 τίτλους. Για την ηλεκτρονική επεξεργασία του υλικού χρησιμοποιείται το πρόγραμμα ΑΒΕΚΤ, το οποίο παρέχεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωση / Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Ροδούλα Σταθάκη-Κούμαρη (42) (1925-2021)

Η Ροδούλα Κούμαρη γεννήθηκε στην Κηφισιά στις 10 Φεβρουαρίου του 1925 και φοίτησε στη Σχολή πριν από τον Πόλεμο. Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία και από το 1946 προσέφερε τ [ ... ]