Ημερολόγιο εκδηλώσεων Απριλίου

Ακολουθεί το ημερολόγιο με τις προγραμματισμένες δημόσιες εκδηλώσεις του Απριλίου:

1, 2 και 4 Απριλίου 2016 (Παρασκευή, Σάββατο, Δευτέρα):«Τσέχωφ»

O θεατρικός όμιλος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών σας προσκαλεί στις 20.30´ στην πέμπτη της θεατρική παράσταση και παρουσιάζει το έργο «Τσέχωφ», βασισμένο σε διηγήματα και μονόπρακτα του Ρώσου δραματουργού.

1 Απριλίου 2016 (Παρασκευή): Ετήσια έκθεση του τομέα Καλλιτεχνικών

Ο τομέας Καλλιτεχνικών εγκαινιάζει την παραδοσιακή ετήσια έκθεσή του με τίτλο «Τα πάντα είναι χρώμα». Τα έργα των μαθητριών και μαθητών θα εκτίθενται στο φουαγιέ της Γερμανικής Σχολής Αθηνών μέχρι και τις 9 Μαΐου.

8 Απριλίου 2016 (Παρασκευή): Ανοιξιάτικη συναυλία

«Τι μεγάλη ευτυχία να πλησιάζει και πάλι η ανοιξιάτικη συναυλία!» Αυτό σκέφτηκαν οι καθηγητές του τομέα Μουσικής, ο οποίος υπό τη διεύθυνση της Anke Spiegel σας παρουσιάζει στις 8 Απριλίου και ώρα 19.30΄ μουσική διαφορετικών ειδών και εποχών γύρω από το θέμα «ευτυχία», καθώς και τραγούδια που απλώς προσφέρουν «ευτυχία» σε μουσικούς και ακροατές. Το τμήμα Μουσικής της τάξης 12 παίζει τραγούδια ποπ και άλλων σύγχρονων μουσικών ειδών, η ορχήστρα μάς ταξιδεύει μεταξύ άλλων και στο νέο μουσικό θέμα του James Bond και οι χορωδίες τραγουδούν διαφορετικά είδη τα οποία σχετίζονται με την «ευτυχία», την «τύχη», τη «μοίρα» και την ίδια την θεά Τύχη (στα λατινικά Fortuna): από το «Don’t worry, be happy» έως το «O Fortuna». Κάντε μας ευτυχείς με την προσέλευσή σας και σας υποσχόμεθα ότι μετά από αυτή τη βραδιά μουσικής θα επιστρέψετε ευτυχισμένοι στο σπίτι σας!

11 Απριλίου 2016 (Δευτέρα): Παρουσίαση του βιβλίου: «Η κρίση στην Ελλάδα. Αφετηρία, πορεία, συνέπειες»

H Γερμανική Σχολή Αθηνών και ο Σύλλογος Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών σας προσκαλούν στις 19.30´ στην παρουσίαση του βιβλίου «Η κρίση στην Ελλάδα. Αφετηρία, πορεία, συνέπειες» που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής. Οι συντονιστές της έκδοσης Dr. W. Schultheiß, πρώην Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, και ο Dr. U.-D. Klemm, απόφοιτος και πρώην Πρέσβης της Γερμανίας θα παρουσιάσουν το βιβλίο από κοινού με τους απόφοιτους συγγραφείς Καθ. Δ. Διακουλάκη, Καθ. Γιαννίτση, Καθ. Γ. Βαληνάκη και θα συζητήσουν για την προοπτική της Ελλάδας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη γερμανική γλώσσα.

13 Απριλίου 2016 (Τετάρτη): Τελετή λήξης της δράσης «Κουτί παπουτσιών»

Ακολουθώντας το κεντρικό σύνθημα «Τα παιδιά βοηθούν παιδιά» ετοιμάζουμε και αυτή τη χρονιά πακέτα με χρήσιμα είδη για παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη και τα συγκεντρώνουμε στις 13 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων. Στις 13.40΄ θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης, κατά τη διάρκεια της οποίας τα συγκεντρωμένα πακέτα θα παραδοθούν στις αντίστοιχες οργανώσεις/ιδρύματα που στηρίζουμε και θα φορτωθούν από κοινού τα οχήματα μεταφοράς.

14 Απριλίου 2016 (Πέμπτη): Αθλητική βραδιά

Ο τομέας Φυσικής Αγωγής σας προσκαλεί στις 20.00΄ στη φετινή αθλητική βραδιά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς, τη βράβευση του «αθλητή της χρονιάς» και της «αθλήτριας της χρονιάς» για το σχολικό έτος 2014/15 και για το τρέχον σχολικό έτος, καθώς και τις διακρίσεις για ιδιαίτερες αθλητικές επιδόσεις.

16 Απριλίου 2016 (Σάββατο): «Μαθηματικές Αισθήσεις»

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στα μαθηματικά που θα πραγματοποιηθεί στις 19.00´ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής. Υπό τον τίτλο «Μαθηματικές Αισθήσεις» οι μαθητές της ΓΣΑ αποκαλύπτουν με εργαλείο τα μαθηματικά γοητευτικές πτυχές του κόσμου μας και παρουσιάζουν σε τρεις μαθηματικές ενότητες εκφάνσεις των μαθηματικών αισθήσεων: Το «ωραίον» εξηγείται – μαθηματικοί αντικατοπτρισμοί τέχνης και φύσης· Μαθηματικά, η σιωπηρή μουσική· Το περίεργο μαθηματικό Σύμπαν και η πλάνη των αισθήσεων.

16 Απριλίου 2016 (Σάββατο): Open House Athens

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών συμμετέχει από τις 10.00´ έως τις 14.00´ με το νηπιαγωγείο της στη διοργάνωση «Open House Athens 2016». Στο πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης κτίρια ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος ανοίγουν τις πύλες τους για το κοινό. Περισσότερες πληροφορίες θα δημοσιευθούν τέλος Μαρτίου στην ιστοσελίδα http://www.openhouseathens.gr/

20 και 21 Απριλίου 2016 (Τετάρτη, Πέμπτη) : Το αριστούργημα του Ζαν-Πωλ Σαρτρ «Huis clos – Κεκλεισμένων των θυρών»

Το τμήμα Γαλλικών των τάξεων 12d/e παρουσιάζει κάτω από τη γενική διεύθυνση της Δρ Marianne Danner τη φιλοσοφία του υπαρξισμού στο θεατρικό έργο «Huis clos – Κεκλεισμένων των θυρών» στα Γερμανικά και Γαλλικά με ελληνικό υποτιτλισμό. Οι λαμπρές σκέψεις του Σαρτρ μεταφέρονται στη σκηνή με τρόπο θεατρικό, ασυνήθιστη μουσική επένδυση και οπτική υλοποίηση μέσω του Action-Painting, καθώς και προβληματισμούς και συζητήσεις με τη σύντροφό του, Simone de Beauvoir, κατά τη φάση δημιουργίας αυτού του συγκλονιστικού έργου. Ταξιδέψτε μαζί μας στη σφαίρα του υπερβατικού. Σας περιμένουμε στις 20.00΄ στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΓΣΑ.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας