“”Τσέχωφ” στις 1, 2 και 4 Απριλίου”

Η ελληνική θεατρική ομάδα της ΓΣΑ παρουσιάζει στις 01/4, 02/4 και 04/4 και ώρα 20.30΄ το θεατρικό έργο “Τσέχωφ” βασισμένο σε διηγήματα και μονόπρακτα του Ρώσου δραματουργού, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής, σε σκηνοθεσία Έλενας Καρακούλη.

Τσέχωφ

Μια πρόταση γάμου που παίρνει απρόβλεπτη τροπή, ένας άνδρας που τρώει μέχρι…σκασμού, ένας βιβλιοπώλης με ιδανικά που μάχεται ενάντια στην αμάθεια, ένα ζευγάρι που ευελπιστεί πως κέρδισε το λαχείο, δύο ήρωες που ξεπηδούν από το «Γλάρο» του Τσέχωφ, μια επίδοξη συγγραφέας που έγραψε το πρώτο της θεατρικό έργο, ένας παντρεμένος που αναστατώνεται από ένα ..ραβασάκι από μια άγνωστη νεαρή θαυμάστρια, ένας νεαρός κλητήρας που χαίρεται γιατί έγινε επιτέλους διάσημος: Οι ήρωές μας συναντιούνται επί σκηνής σε μια γιορτή, κατά τη διάρκεια μιας λευκής νύχτας και μας αφηγούνται τις ιστορίες τους..

Σε αυτήν την πέμπτη κατά σειρά παράστασή μας θα σας συστήσουμε τον Άντον Τσέχωφ (1860-1904) τον σπουδαίο Ρώσο συγγραφέα που επηρέασε με τα έργα του όσο λίγοι την παγκόσμια δραματουργία. Τα θέματά του προέρχονται από την απλή καθημερινή ζωή και βασική πηγή έμπνευσής του είναι εικόνες και ιστορίες από την προεπαναστατική Ρωσία, αποκαλυπτικά ντοκουμέντα μιας δύσκολης ζωής. Μέσα από έργα όπως «ο γλάρος» , «ο βυσσινόκηπος», «ο θείος Βάνιας» , «Οι τρεις αδελφές» που άφησαν εποχή ο Τσέχωφ περιγράφει μια κοινωνία που διαρκώς μεταβάλλεται, ανθρώπους που νοσταλγούν, πλήττουν, φιλοσοφούν, μεθούν και ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο.

Κατά τη διάρκεια των προβών ανακαλύψαμε τις δραματικές και κωμικές όψεις του ίδιου νομίσματος. Μας ενδιέφερε η λεπτή ειρωνεία αλλά και η συμπονετική ματιά του συγγραφέα απέναντι στα ανθρώπινα πάθη. Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε την ποίηση αλλά και το χιούμορ αυτών των ιστοριών, τόσο ανθρώπινων και απλών που θα μπορούσαν να συμβαίνουν δίπλα μας. Θελήσαμε να φτιάξουμε μια τοιχογραφία της ζωής, με απλά υλικά, με τραγούδι και χορό, με χιούμορ και ..εορταστική διάθεση.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της παράστασης. Τους φίλους συνεργάτες, τα παλιά μέλη της ομάδας- απόφοιτους πλέον- που με την παρουσία και τη βοήθειά τους στις πρόβες δημιουργούν ένα κλίμα συνέχειας της ομάδας, τους μαθητές, των οποίων η προσέλευση φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο δημιουργώντας προσδοκίες για τη συνέχεια.

Έλενα Καρακούλη

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας