Ελληνογερμανική Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας

Από τις 23 έως τις 27 Μαΐου μία αντιπροσωπεία της Ελληνογερμανικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας επισκέπτεται την Ελλάδα. Σκοπός της επίσκεψης είναι κυρίως η ανταλλαγή απόψεων για τo προσφυγικό ζήτημα και τις εξελίξεις στη δημοσιονομική πολιτική της χώρας, καθώς και οι ευκαιρίες των νέων που πλήττονται από την οικονομική συγκυρία.

Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη, την Υπουργό Τουρισμού κ. Κουντουρά και την Αναπληρώτρια Υπουργό αρμόδια για την Καταπολέμηση της Ανεργίας κ. Αντωνοπούλου, επίσης με την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και την Ομάδα Φιλίας Γερμανίας-Ελλάδας της Βουλής των Ελλήνων.

Οι βουλευτές θα έχουν περαιτέρω συνομιλίες με το Ελληνογερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Στουρνάρα, τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Πατούλη, τους διευθυντές των γερμανικών πολιτικών ιδρυμάτων στην Αθήνα, τον διευθυντή του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες στην Αθήνα κ. Λεκλέρκ και τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Ε.), κ. Παναγόπουλο.

Η αντιπροσωπεία αποτελείται από την Πρόεδρο κ. Annette Groth (DIE LINKE) και τους βουλευτές κ. Bernhard Schulte-Drueggelte, κ. Christian Haase, κ. Jürgen Klimke (CDU/CSU), κ. Elke Ferner, κ. Annette Sawade (SPD) και κ. Kai Gehring (BÜNDNIS 90/DIE GRÜNEN).

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας