“«Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν»”

Aγαπητοί φίλοι και φίλες του θεάτρου,

Έφτασε η στιγμή για τη δεύτερη παράστασή μας φέτος, αυτήν τη φορά ο γερμανόφωνος θεατρικός όμιλος προετοίμασε και επεξεργάστηκε το έργο ενός κλασικού συγγραφέα: Μπέρτολτ Μπρεχτ, «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν».

Το έργο περιστρέφεται γύρω από το ερώτημα πώς μπορεί κάποιος να παραμείνει ένας καλός άνθρωπος, όταν ζει και ερωτεύεται μέσα στον κόσμο, κάνει εμπόριο και κερδίζει χρήματα.

Η πόλη Σετσουάν δέχεται την επίσκεψη των θεών και μόνο η Σεν-Τε τους φιλοξενεί. Για να την ευχαριστήσουν, οι θεοί την ανταμείβουν με ένα καπνοπωλείο, έτσι η Σεν-Τε προσπαθεί κάνοντας εμπόριο να βρει την ευτυχία. Έχει όμως μία πολύ καλή καρδιά και το μαγαζί της κινδυνεύει να χρεοκοπήσει ήδη από την αρχή. Τελικά, αναλαμβάνει ο «ξάδερφός» της –«ένας άντρας κοφτερός σαν μαχαίρι»- την επιχείρηση. Σκληρός και χωρίς ενδοιασμούς σώζει το μαγαζί και ανοίγει μάλιστα και μία βιοτεχνία.

Όμως η Σεν-Τε είναι ερωτευμένη και η αγάπη της δε βρίσκει θέση σε αυτόν τον κόσμο.

Η Σεν-Τε πρέπει να πάρει τώρα τη μεγάλη απόφαση…

Παίζουν παλιοί μας γνώριμοι από το έργο «Προσοχή! Γερμανοί» κα εμφανίζονται και νέα πρόσωπα, ήδη δοκιμασμένοι στη σκηνή μαθητές και μαθήτριες της τάξης 10 και 11.

Η παράσταση πρέπει να είναι «τόσο μεγαλειώδης, όσο την ονειρευόμαστε, και τόσο προσιτή, ώστε ο καθένας να μπορεί να δώσει λεφτά γι΄αυτή», θα παρακολουθήσετε, λοιπόν, την παράσταση κάτω από τον απέραντο ουρανό, σε ανοιχτό χώρο, στη μεσαία αυλή του σχολείου. Τα ποτά θα είναι δική μας προσφορά.

Το μόνο που ζητάμε είναι η δική σας χρηματική συνεισφορά στη δράση της ΓΣΑ για τη στήριξη των προσφύγων.

Ημερομηνία και ώρα παραστάσεων:

Παρασκευή, και Σάββατο, 3 και 4.6.2016, ώρα 20.30’

Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να τις παρακολουθήσετε!

Ο Όμιλος γερμανόφωνου Θεάτρου

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας