“Athens Social Atlas”

Μία μοναδική πρωτοβουλία σχετικά με την κοινωνική γεωγραφία της πόλης σε ένα siteπαρουσιάζεται την Δευτέρα, 27.06.2016 στις 18:00-20:00 στην Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Μικρή Σκηνή) Συγγρού 107, Αθήνα με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα που δημιουργήθηκε με στόχο την ανάδειξη και καταγραφή της κοινωνικής γεωγραφίας της Αθήνας, το www.athenssocialatlas.gr, παρουσιάζεται επίσημα στο κοινό, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο Κοινωνικός Άτλαντας της Αθήνας έχει ως στόχο την ανάδειξη και κριτική συζήτηση θεμάτων που αφορούν την κοινωνική γεωγραφία της Αθήνας μέσα από πολλαπλές οπτικές γωνίες, ιδιαίτερα όσον αφορά την τελευταία 20ετία. Έτσι, περιλαμβάνει κείμενα και υλικό που αφορούν την ιστορική συγκρότηση του χώρου της πόλης από τον 19ο αιώνα, την κοινωνική της διαστρωμάτωση, τη διοίκησή της, τον διεθνή οικονομικό της ρόλο, τις μεταναστευτικές ομάδες, τις πρακτικές στέγασης, τις καθημερινές μετακινήσεις των κατοίκων της, αλλά και θέματα επικεντρωμένα σε συγκεκριμένες περιοχές της όπως η Ομόνοια, τα Αναφιώτικα, το Φαληρικό Δέλτα, η οδός Ιπποκράτους και άλλες. Περισσότερα…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας