"'Εφυγε" η Βεατρίκη Δημητριάδου

Η Βεατρίκη Δημητριάδου, η Μπεατρίς των συμμαθητών και των συμμαθητριών της, "έφυγε" ανήμερα τα Χριστούγεννα το μεσημέρι στο σπίτι της, ήσυχα με την οικογένειά της στο πλευρό της. Η Μπεατρίς ήταν 91 ετών και ήταν εκείνη, στην οποία ο Σύλλογος των Αποφοίτων οφείλει την κινητοποίηση όλων των αποφοίτων του Πολέμου, όταν με μία επιστολή της τον Οκτώβριο του 2012 μας εξήγησε ότι αυτή και πολλοί συμμαθητές και συμμαθήτριές της από τα χρόνια του Πολέμου θέλουν να έχουν μία επαφή με τον Σύλλογό μας. Ήταν αυτή που μας έφερε σιγά-σιγά σε επαφή με όλους μέχρι που κατορθώσαμε να να οργανώσουμε το καλοκαίρι του 2103 την εκδήλωση προς τιμήν των "Αποφοίτων του Πολέμου". Από τις πιό όμορφες κοπέλες του σχολείου, τότε στην οδό Αραχώβης, έφυγε μετά τον Πόλεμο στην Ελβετία όπου στο χωρίο Pestalozzi εργέστηκε ως ψυχολόγος μεγαλώνοντας ορφανά του Πολέμου από την Ελλάδα. Ανάμεσα στα παιδιά αυτά και ο Αργύρης Σφουντούρης, που έχασε τους δικούς του στο Δίστομο και είχε την Μπεατρίς σαν μητέρα. Συναντήθηκαν μάλιστα στη Γερμανική Σχολή σε μια ομιλία του στα παιδιά τον Απρίλιο του 2014 και η Μπεατρίς συγκινήθηκε καμαρώνοντας τον μικρό Αργύρη, που έδωσε ένα μεγάλο αγώνα για την δικαίωση όλων των οικογενειών του Διστόμου.

Μπεατρίς Δημητριάδου (42) (1923-2014)

Η Βεατρίκη Δημητριάδου γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1923 και πήγε στη Γερμανική Σχολή το 1936 από όπου αποφοίτησε το 1942. Συμμαθητές και συμμαθήτριές της ήταν η Έβη Στασι [ ... ]