Μίλησε και για την Γερμανική Σχολή ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ

Μία ειδική αναφορά στην Γερμανική Σχολή Αθηνών και την αντίστοιχη της Θεσσαλονίκης περιελάμβανε ο χαιρετισμός του αντικαγκελάριου της Ομοσπονδιακής Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στις 30 Ιουνίου 2016 μας ενημερώνει ο Άγγελος Κωβαίος που ήταν παρών στην εκδήλωση.

Το ηγετικό στέλεχος της SPD και υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση Μέρκελ, έκανε μία ιστορική αναδρομή στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και Γερμανίας. Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε μεταξύ των άλλων και για την ίδρυση του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου το 1874 και την ίδρυση λίγα χρόνια αργότερα της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Ως γνωστόν, η επίσημη ημερομηνία ίδρυσης της Σχολής είναι το 1896, από τον διευθυντή τότε του Αρχαιολογικού Ισντιτούτου της Αθήνας, Βίλχελμ Ντέρπφενλτ. Η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης είχε ιδρυθεί από τον Αουγκουστ Ζίγκμουντ το 1888, όταν η πόλη ανήκε ακόμη στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ο κ. Γκάμπριελ σημείωσε μεταξύ άλλων και το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν το πρώτο κράτος (από κοινού με άλλα 11) που συνήψε σχέσεις με την Ομοσπονδιακή Γερμανία το 1951, έξι χρόνια μετά το τέλος του Πολέμου. Κατόπιν αυτού, το 1956 επαναλειτούργησε και η Γερμανική Σχολή Αθηνών.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας