Για τον Παναγιώτη Στάμο

Θέλουμε να ενημερώσουμε ότι ανακαινίστηκε και νοικιάζεται το διαμέρισμα του Παναγιώτη Στάμου στα Μελίσσια. Ο αδελφός του Νίκος μας είπε ότι θα χαιρόταν πολύ αν ενδιαφερόταν κάποιος απόφοιτος ή κάποιος που τον γνώριζε. Η σχετική αγγελία είναι αναρτημένη στις Αγγελίες μας.

Από τον Χρήστο Αναγνώστου, φίλο του Παναγιώτη Στάμου, πήραμε επίσης την παρακάτω επιστολή:

Αγαπητοί καθηγητές της Γερμανικής Σχολής Αθηνών Εκ μέρους του αδελφού του πρώην συναδέλφου σας Παναγιώτη ΣΤΑΜΟΥ, του Νικολάου ΣΤΑΜΟΥ, επικοινωνώ μαζί σας για να σας ενημερώσω για κάποιες πρωτοβουλίες, που αναπτύσσουμε για να κρατήσουμε, όσο είναι δυνατό, ζωντανή τη μνήμη μας για το αγαπητό πρόσωπο που χάσαμε, για τον Παναγιώτη ΣΤΑΜΟ.

α)Έχουμε συστήσει έναν όμιλο, τον “Όμιλο Φίλων Παναγιώτη Στάμου”, που θέλουμε κατ’ αρχήν να τον λειτουργήσουμε ως άτυπο όργανο. Έχουμε συντάξει μια “Χάρτα Αρχών Λειτουργίας του Ομίλου”. Συνημμένα σας στέλνουμε σχέδιό της (Συνημ. Ι). Θα χαιρόμασταν πολύ να έχουμε ως μέλη του Ομίλου καθηγητές της Γερμανικής Σχολής. Παρακαλούμε προωθήστε την παρούσα επιστολή στους καθηγητές της Σχολής σας.

β) Έχουμε αποφασίσει, ως όμιλος, να οργανώσουμε μια εκδήλωση στη πόλη της Λιβαδειάς (ως μνημόσυνο έξι μήνες μετά το θανατό του) στις 29 Οκτωβρίου 2016, ημέρα Σάββατο και ώρα 18:00. Σας ενθαρρύνουμε να συμμετέχετε στην εκδήλωση. Σήμερα σας στέλνουμε ένα σχέδιο προγράμματος το οποίο όμως θα ολοκληρωθεί στις επόμενες μέρες (Συνημ. ΙΙ). Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να έχουμε έναν ομιλητή από σας στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, ο οποίος να κάνει μια παρουσίαση για τον Παναγιώτη ΣΤΑΜΟ ως εκπαιδευτικό (προηγούμενοι ομιλητές θα έχουν μιλήσει για το πνευματικό του προϊόν). Το ίδιο θέλουμε να ζητήσουμε και από τον Σύλλογο των Αποφοίτων της Σχολής. Θα χαιρόμασταν πολύ αν ικανοποιούσατε αυτή μας την επιθυμία.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης έχουμε προγραμματίσει (όπως βλέπετε και στο σχέδιο του προγράμματος) κατάθεση βιωματικών εμπειριών από όσους γνώριζαν τον Παναγιώτη ΣΤΑΜΟ. Παρακαλούμε όσοι από τους συναδέλφους του επιθυμούν να κάνουν μια τέτοια κατάθεση, ας μας το δηλώσουν.

Επιδίωξή μας είναι να εκδόσουμε τα πρακτικά της εκδήλωσης.

Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε

Ο τελών καθήκοντα γραμματειακής υποστήριξης του “Ομίλου”

Χρήστος Αναγνώστου

Τηλ. 210-8950084

κιν. 6938138199

e-mail: chanag@hcmr.gr

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας