Απόφοιτοι – Υπότροφοι του DAAD

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου έγινε συζήτηση με τους εκπροσώπους του Τύπου στο Goethe Institut, όπου συναντήθηκαν υπότροφοι της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) στην Αθήνα.

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου υποδέχθηκε η Σχολή ορισμένους υποτρόφους του DAAD, απόφοιτους και μη, με σκοπό να γνωρίσουν όσοι δεν είχαν επισκεφθεί τις εγκατάσεις στο Μαρούσι και γίνει συζήτηση για τα κοινά θέματα.

daad 2016a daad 2016b
Στην Βιβλιοθήκη, διακρίνονται στο βάθος ο κ. Martin Schüller (όρθιος), η κ. Monika Frank, Μορφωτική Ακόλουθος της Πρεσβείας και απόφοιτος, ενώ στην δεξιά πλευρά ο κ. Χρήστος Κωνσταντινίδης και οι Dr. Thomas Greve και Γιώργος Αμπακούμκιν, απόφοιτοι επίσης. Επίσκεψη στο Νηπιαγωγείο και σε πρώτο πλάνο αριστερά η Monika Frank, Μορφωτική Ακόλουθος της Πρεσβείας και απόφοιτος της Σχολής και δεξιά ο κ. Martin Schüller, πρόεδρος του Ιδρύματος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.

Το δελτίο Τύπου:

Πρόσκληση για συζήτηση με τον Τύπο

Μεγάλη συνάντηση των υποτρόφων της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών

Ανταλλαγών (DAAD) στην Αθήνα – 130 πρώην υπότροφοι συζητούν στην Αθήνα για ζητήματα του ευρωπαϊκού μέλλοντος.

Η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός χορήγησης υποτροφιών παγκοσμίως. Στοχεύοντας σε «υποτροφίες για τους άριστους» στηρίζει κάθε χρόνο περισσότερους από 120.000 επιστήμονες και φοιτητές συνεισφέροντας με τον τρόπο αυτό σε σημαντικό βαθμό στην ανταλλαγή ακαδημαϊκών σε διεθνές επίπεδο. Το 2015 υποστηρίχθηκαν με υποτροφία της DAAD 162 Ελληνίδες και Έλληνες.

Από τις 30/09 έως και τις 02/10/2016 η DAAD προσκαλεί σε συνάντηση των υποτρόφων της στην Αθήνα με θέμα «Ευρώπη σε ποιά κατεύθυνση; – Προοπτικές μέσα από διαφορετικούς τομείς». Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν 130 έλληνες υπότροφοι, οι οποίοι ολοκλήρωσαν σπουδές ή ερευνητικό πρόγραμμα στη Γερμανία με υποτροφία της DAAD. Πολλοί από αυτούς εργάζονται σήμερα σε πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ή δραστηριοποιούνται με επιτυχία στην ελεύθερη αγορά και τον τομέα της παιδείας.

Σε πέντε θεματικά εργαστήρια θα συζητήσουν μαζί για τον νομικό χώρο ΕΕ, την παιδεία και την έρευνα στην ΕΕ, την ευρωπαϊκή ταυτότητα, την πολυγλωσσία και την διαπολιτισμικότητα, αλλά και την αστικοποίηση και την προστασία του περιβάλλοντος. Οι συνολικά 27 εισηγήτριες και εισηγητές είναι στην πλειοψηφία τους πρώην υπότροφοι.

Την εναρκτήρια ομιλία θα απευθύνει ο υπότροφος της DAAD κ. Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ. Η γνωστή ελληνογερμανίδα μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβας παρουσιάζει ειδικά για την DAAD μια μουσική βραδιά με επιλεγμένο ρεπερτόριο από Γιάννη Κωνσταντινίδη μέχρι Κουρτ Βάιλ.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και η Πρόεδρος της DAAD καθηγήτρια κυρία Βίντερμαντελ (Wintermantel). Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 16:30, η καθηγήτρια κυρία Βίντερμαντελ θα βρίσκεται στη διάθεση του Τύπου για συζήτηση στον Ινστιτούτο Goethe Αθηνών.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας