Renate Gier–Francke: «Οδύσσεια…

Εγκαινιάστηκε την περασμένη Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου η έκθεση πινάκων κολλάζ της Γερμανίδας καλλιτέχνιδος Renate Gier – Francke με τίτλο «Οδύσσεια: Από τη Γλυπτοθήκη του Μονάχου στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών». Το σημαντικό αυτό εικαστικό γεγονός οφείλεται σε μεγάλο μέρος στην πρωτοβουλία και τις προσπάθειες της φίλης της ζωγράφου, αποφοίτου μας Δέσπως Κωβαίου.

Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου – Ευταξία, Παπαρρηγοπούλου 5 – 7, Πλατεία Κλαυθμώνος

www.athenscitymuseum.gr τηλ. 210 3231387 & 3231397

Διάρκεια έκθεσης: 8 – 20 Φεβρουαρίου 2017

Ώρες επίσκεψης: Καθημερινές (εκτός Τρίτης) 9πμ – 4μμ & Σάββατο, Κυριακή 10πμ – 3μμ.

Οι περιπέτειες του Οδυσσέα είχαν συνεπάρει τη Γερμανίδα εικαστικό από παιδί, καθώς της τις εξιστορούσε ο επίσης καλλιτέχνης και ελληνολάτρης πατέρας της. Αργότερα, τα ταξίδια που έκανε στην Ελλάδα την συνέδεσαν ακόμη πιο βαθιά με τα αρχαία κείμενα, με τα οποία ασχολήθηκε πλέον για το καλλιτεχνικό της έργο. Η έκθεση αποτελείται από 19 μεγάλους πίνακες διαστάσεων 205Χ105εκ. που απεικονίζουν τις περιπλανήσεις του Οδυσσέα. Η Renate Gier – Francke χρησιμοποιεί μια ιδιαίτερη τεχνική: κολλάζ με κερί πάνω σε πολύ λεπτό γιαπωνέζικο χαρτί.

Τα έργα φιλοξενήθηκαν για δυο χρόνια στη Γλυπτοθήκη του Μονάχου. Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών είναι ο επόμενος σταθμός και μόνιμη πλέον κατοικία τους. Εκπληρώνοντας το όνειρό της, να παραμείνουν τα έργα αυτά για πάντα εδώ, η εικαστικός τα δώρισε στο Μουσείο εκφράζοντας την αγάπη της για την Ελλάδα και την αρχαιότητα. Το νέο αυτό απόκτημα εμπλουτίζει από σήμερα τις Συλλογές του Μουσείου με έργα εμπνευσμένα από τη βαθιά αρχαιότητα και αποδοσμένα με νεωτερικές τεχνικές.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας