για την “Μικρή μας Πόλη”

Ο Πέτρος Πετρακόπουλος παρακολούθησε την θεατρική παράσταση και έστειλε ένα μικρό κείμενο:

Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίστηκε και φέτος η θεατρική παράδοση στη ΓΣΑ με τη «Μικρή μας Πόλη» του Thornton Wilder. Η παράσταση ανέβηκε το Σαββατοκύριακο 17-19 Μαρτίου και είχε μεγάλη επιτυχία.

Το έργο του Wilder είναι ένας ύμνος για τη ζωή. Μιλάει για τη ζωή του καθενός ξεχωριστά και για τη ζωή των πολλών πολιτών μιας μικρής αμερικάνικης πόλης στο γύρισμα του 19ου προς τον 20ο αιώνα. Η απλή καθημερινή ζωή, με τις μικρές χαρές και τις λύπες της είναι το θέμα του. Ο αφαιρετικός του χαρακτήρας, όμως, επιτρέπει στο έργο να λειτουργήσει συμβολικά, πέρα από τον τόπο και το χρόνο.

Αυτός ο αφαιρετικός χαρακτήρας ενέπνευσε και το απόλυτα αφαιρετικό σκηνικό. Στη σκηνή μόνο δυο τραπέζια και όλες οι κινήσεις δίχως το αντικείμενο της κίνησης. Έξοχη η σκηνοθετική προσέγγιση της υπεύθυνης της θεατρικής ομάδας καθηγήτριας κας Καρακούλη και της βοηθού της, της συναποφοίτου μας Ανθής Φουντά, παλιάς θεατρικής δόξας των σχολικών της χρόνων. Οι ηθοποιοί, κατά το πλείστον κορίτσια, πολύ καλοί. Και σε ρόλο-έκπληξη ο θεατρικός μέντορας της ΓΣΑ, ο αγαπητός μας συναπόφοιτος Στέλιος Παπαπέτρου.

Είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο να βλέπει κανείς, ότι αυτό που γινόταν από τις παλιές εποχές στη ΓΣΑ και γιγαντώθηκε από το 1980 ως το 2010 με τον Στέλιο Παπαπέτρου, συνεχίζεται με το ίδιο πάθος και την ίδια ποιότητα!

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας