Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ελληνικού Τμήματος της ΓΣΑ, στα πλαίσια της Σχολής Γονέων, διοργανώνει ειδική εκδήλωση – εργαστήρι γονιών, το Σάββατο 1η Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής (aula), με ώρα προσέλευσης 11:45, ώρα έναρξης 12:00, διάρκεια 2 ώρες, με συμμετοχή και υποβολή ερωτήσεων από τους γονείς και θέμα:

Η συμβολή της οικογένειας στην αποφυγή της χρήσης ναρκωτικών και αλκοόλ στην εφηβεία,

με ομιλητή τον κ. Βαγγέλη Φουστέρη

Η εφηβεία είναι η περίοδος που ξεκινάει κάποιος την εμπλοκή με τις ουσίες. Πολλοί είναι οι έφηβοι που πειραματίζονται και δεν συνεχίζουν, ωστόσο υπάρχει και μια σημαντική και διαρκώς αυξανόμενη μερίδα που προχωράει σε πιο συστηματική χρήση και εξάρτηση. Το φαινόμενο της χρήσης ουσιών είναι πολυπαραγοντικό. Διάφοροι ατομικοί, οικογενειακοί, βιολογικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες εμπλέκονται ώστε να οδηγηθεί κάποιος νέος στη χρήση ουσιών. Η φτωχή επικοινωνία γονέων παιδιών, η εύκολη πρόσβαση στις ουσίες, η απενοχοποίηση της χρήσης, τα κακά γονεϊκά πρότυπα, η κακή σχέση με το σχολείο, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, οι φτωχές κοινωνικές δεξιότητες, καθώς και ψυχολογικά η αναπτυξιακά προβλήματα που δεν έχουν εγκαίρως αντιμετωπισθεί είναι μερικοί από αυτούς τους παράγοντες. Οι γονείς, παρά τις δυσκολίες των κοινωνικών και οικονομικών απαιτήσεων μπορεί να είναι σημαντικός παράγοντας τόσο στην πρόληψη, όσο και στην έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση του προβλήματος.

Λίγα λόγια για τον ομιλητή

Ο Βαγγέλης Φουστέρης είναι Ψυχοθεραπευτής, Σύμβουλος Οικογένειας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Τεργέστης, Εγκληματολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Κοινωνική Ψυχιατρική Ενηλίκων και Παίδων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων . Ειδικεύτηκε στη Συστημική Προσέγγιση στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου

Εργάζεται από το 1990 στο χώρο της αντιμετώπισης της τοξικοεξάρτησης, δραστηριοποιείται στη παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής σε εφήβους και γονείς καθώς και στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας – Οικογένειας, Ατόμου, Ομάδας (ΕΛΕΣΥΘ), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας (EAP) και της Ελληνικής Ψυχιατροδικαστικής Εταιρείας (ΕΨΕ) .

Επικοινωνία: 6978229996 – mail: HYPERLINK “mailto:vagfousteris@yahoo.gr” vagfousteris@yahoo.gr

Το κόστος παρακολούθησης ξεκινά από ένα ελάχιστο ποσό των 5€ ανά άτομο και οποιοδήποτε πρόσθετο ποσό είναι ευπρόσδεκτο. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί προορίζεται αποκλειστικά για την ενίσχυση της δράσης του Συλλόγου μας για την παροχή χρηματικών βοηθημάτων-βραβείων στους αποφοίτους της φετινής σχολικής.

Η εκδήλωση απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες – γονείς, φίλους και συγγενείς.

Παρακαλείσθε ιδιαιτέρως να τηρήσετε την ώρα προσέλευσης, ώστε η εκδήλωση να ξεκινήσει εμπρόθεσμα.

Το συντονισμό του προγράμματος επιμελήθηκε ο Τομέας Ψυχολογικής και Κοινωνικής Υποστήριξης του Συλλόγου:

Γιώργος Θανασούλης, HYPERLINK “mailto:g.thanasoulis@yahoo.gr” g.thanasoulis@yahoo.gr

Λιάνα Αναστασιάδου, HYPERLINK “mailto:accounts@cabas.gr” accounts@cabas.gr

Λουκία Ζαχάρωφ, HYPERLINK “mailto:zloukia1969@Hotmail.gr” zloukia1969@Hotmail.gr

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας