Ομάδα στήριξης Ελλήνων φοιτητών Ιατρικής Βερολίνου

Από την Δάφνη Σιαμπλή, απόφοιτο της Σχολής (2013), πήραμε το παρακάτω μήνυμα κιαι την ευχαριστούμε ιδιατέρως:

Αγαπητοί κυρίες και κύριοι,

ονομάζομαι Δάφνη Σιαμπλή και είμαι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (2013). Σας γράφω αυτό το μειλ προκειμένου να σας ενημερώσω για την ύπαρξη της ομάδας στήριξης των Ελλήνων φοιτητών Ιατρικής Βερολίνου.

Πρώτα από όλα θα ήθελα να αναφέρω ότι με αφορμή τις προσωπικές μου δυσκολίες στο Βερολίνο αποφάσισα πριν ενάμιση χρόνο να ιδρύσω τη συγκεκριμένη μικρή κοινότητα για να βοηθήσω τους μικρότερους μαθητές στα πρώτα δύσκολα βήματα ενταξης και προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα. Σήμερα η ομάδα μας περιλαμβάνει συνολικά 45 μέλη μαζί με άλλους φοιτητες από διαφορετικές σχολές κυπριακής και ελληνικής καταγωγής που θέλησαν να μας γνωρισουν και να μοιραστούν μαζί μας την καθημερινοτητα τους.

Ως μέσο συντονισμού της ομάδας χρησιμοποιείται το Facebook και κάθε εξαμηνο διοργανώνεται μια συνάντηση με σκοπό την γνωριμία των παλιών και των νέων μελών.

Η ομάδα έχει ως βασικό στόχο 1) να φέρει σε επαφή τους απόφοιτους της Γερμανικής σχολής. Τα παλιότερα, πιο έμπειρα μέλη, παρέχουν συμβουλές στους καινούριους όσον αφορά την καθημερινότητα (αποπληρωμή λογαριασμών, εύρεση φοιτητικής εργασίας, ιατρική ασφάλιση, δίδακτρα, ιατροφαρμακευτική περιθαλψη, ενοικίαση σπιτιού, κλπ.) και την πραγματικοτητα στα πλαίσια του πανεπιστημίου (συμβουλές για τις εξετάσεις, εξηγηση του περιπλοκου συστήματος φοίτησης στην ιατρική σχολή κλπ.).

2) Συν τοις αλλοις η ομαδα εξειδικευεται στην αναρτηση ενημερωσεων για την ιατρικη σχολη, αναρτηση εκδηλωσεων, προτασεων για βιβλιογραφια για καθε εξαμηνο, τηλεφωνα επικοινωνιας για τυχον ερωτησεις και αποριες.

3) Ως εκ τούτου η ομάδα αποσκοπεί όχι μόνο στην πρακτική στήριξη των νέων μελών για τα αντικειμενικά προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και στη ψυχολογική ενθάρρυνση τους προκειμένου το ταξίδι της ένταξης στη γερμανική κοινωνία να γίνει πιο ευχάριστο και ο δρόμος προς την ενηλικίωση πιο εύκολος.

Κλείνοντας, λοιπόν, θα ήμουν πολύ ευγνώμων αν συμβάλλετε στη γνωστικοποιήση αυτης της διαδικτυακής ομάδας στους εν δυνάμει φοιτητές ιατρικής (και όχι μόνο) στο σχολείο μας. Εν τούτοις θα χαιρόμουν πολύ να βοηθήσω στην ομάλη ένταξή τους στην σκληρή ιατρική πραγματικότητα αλλά και στην ψυχολογική τους αποφόρτιση. Αδιαμφισβήτητα, εξάλλου, υπάρχουν τόσα πράγματα να απολαύσει κανείς στο Βερολίνο!

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Εύχομαι ό,τι καλύτερο για το σχολείο.

Με εκτίμηση,

Δάφνη

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας