Ο Ιπποκράτης Μυλωνάς υποψήφιος του Δικηγορικού Συλλόγου

Ο Ιπποκράτης Μυλωνάς κατεβαίνει ως υποψήφιος σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου με τον συνδυασμό “Παρίσταμαι υπέρ”, του οποίου Υποψήφιος Πρόεδρος είναι ο Θεόδωρος Μαντάς.

Οι εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών είναι στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2017.

Ο Ιπποκράτης είναι απόφοιτος του 1984, γιός των καθηγητών μας Γιάννη Μυλωνά και της Ρέας Αργυριάδου (απόφοιτος του 1961) και πατέρας του Γιάννη, μαθητή της Β’ Λυκείου στη Σχολή.

mylonas ippokratis 0Ο Ιπποκράτης – Αλέξανδρος Μυλωνάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και αποφοίτησε από τη Σχολή μας το 1984. Σπούδασε Νομικά και το 1989 αποφοίτησε (με Άριστα) από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών ποινικού δικαίου στη Φρανκφούρτη Γερμανίας με υποτροφία της DΑΑD και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και Διδακτορικού στο Ποινικό Δίκαιο με Άριστα.

Ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (1999-2000) και του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» (2002-2003) για μεταδιδακτορική έρευνα στο ποινικό δίκαιο.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το έτος 1991, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, με ειδίκευση στο ποινικό δίκαιο και σε υποστήριξη προσφυγών ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Είναι μέλος της «Ελληνικής Εταιρείας Ποινικού Δικαίου», της «Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων» και μέλος του Δ.Σ. της «Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη» (1993-2000).

Διετέλεσε τακτικός συνεργάτης των νομικών περιοδικών «ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ» (1993-2000) και «ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ» (2001-2009). Είναι συγγραφέας επτά νομικών βιβλίων και 60 νομικών δημοσιευμάτων και έχει διδάξει σε Σεμινάρια Ποινικής Δικονομίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Από τον Μάρτιο 2016 είναι μέλος του Δ. Σ. της ΛΑΓΗΕ Α.Ε.

Μιλάει γερμανικά, αγγλικά και γαλλικά. Είναι παντρεμένος με την Δικηγόρο Δήμητρα Κάλφα και πατέρας δύο τέκνων.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας