14ο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών 2017

H Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού παρουσιάζει το 14ο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών 2017, στο οποίο συμμετέχουν και γερμανικές ταινίες:

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου, 21:30, Passion for Planet, 2016, 90΄, Werner Schlussler

Ένα ταξίδι στον κόσμο με τους καλύτερους κινηματογραφιστές της άγριας ζωής. Ανακαλύπτουμε το πάθος και την αφοσίωση τους στην φυσική ομορφιά του πλανήτη μας αλλά παράλληλα τον κίνδυνο από την συνεχή καταστροφή του λόγω της ανθρώπινης κυριαρχίας η οποία όλο και αυξάνεται.

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, 19:15, 10 Billion – What’s on your Plate?, 2015, 107′, Valentin Thurn

Το 2050 ο πληθυσμός της γης θα φτάσει τα 10 δισεκατομμύρια, αυξάνοντας την ανάγκη για μεγαλύτερη παραγωγή τροφής με συνέπεια την μείωση των αποθεμάτων της. Ο σκηνοθέτης – ακτιβιστής και αυτοαποκαλούμενος «πολεμιστής της τροφής» Valentin Thurn, ταξιδεύει στον κόσμο από την Ινδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Γερμανία αναζητώντας οικολογικές και οικονομικά υπεύθυνες εναλλακτικές στην μαζική παραγωγή τροφής. Παράλληλα έρχεται σε επαφή με ιδιωτικές πρωτοβουλίες και προγράμματα αστικής γεωργίας, όπου οι άνθρωποι παράγουν και καταναλώνουν μόνο τοπικά και εποχιακά προϊόντα. Η μόνη λύση, σύμφωνα με τον Thurn, στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, 21:40, Code of Survival, 2017, 95΄, Bertham Verhaag

Ένα ντοκιμαντέρ που μπορεί να μας εμπνεύσει για έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Μπορεί η οργανική γεωργία να θρέψει τον κόσμο; Ή θα συνεχίζουμε να δηλητηριάζουμε το έδαφος με γενετικώς τροποποιημένα προϊόντα και τεχνητά χημικά σκευάσματα;

Χώρος προβολής: Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 & Μ. Αλεξάνδρου 134-136, 104 35 Κεραμεικός

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας