“Strings in Motion” – 30 Αυγούστου

Από τονΣύλλογο Φίλων Γενναδείου Βιβλιοθήκης λάβαμε μία πρόσκλησηγια την συναυλία του Ελληνοαυστριακού Συνόλου Εγχόρδων “Strings in Motion” που θα γίνει την Πέμπτη 30 Αυγούστουστο Αμφιθέατρο Cotsen Hall, (Αναπήρων Πολέμου 9).

Αγαπητοί Φίλοι,

Σας περιμένουμε με χαρά, την Πέμπτη 30η Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο Cotsen Hall, (Αναπήρων Πολέμου 9) στην συναυλία που θα σφραγίσει το τέλος του Ελληνοαυστριακού μουσικού μήνα. Η ξεχωριστή αυτή συναυλία, που τελεί υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, πραγματοποιείται χάρι στο Ίδρυμα Schwarz, την δρα Martha Walther Bauer και τον Reinhard Walther με την συνδρομή των Φίλων της Γενναδείου Βιβλιοθήκης. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Michael Haydn Εισαγωγή, Συμφωνία σε σολ μείζονα.

Wolfgang Amadeus Mozart Κουιντέτο εγχόρδων σε σολ ελάσσονα KV516

Allegro – Scherzo

Χρήστος Κανέττης , Μαριάνθη Καραγιάννη – βιολί

Anita Mitterer, Tobias Höll – βιόλα

Florian Simma – cello

W. A. Mozart / Fritz Kreisler Rondo από την Σερενάτα “Haffner” για σόλο βιολί και έγχορδα

Fritz Kreisler “Tambourin Chinois” για σόλο βιολί και έγχορδα

Σολίστ: Αναστασία Δημήτρη

Edward Lalo “Intermezzo” από την Ισπανική Συμφωνία.

Στέλιος Μαστρογιάννης βιολί

Διεύθυνση José Louis Guttiérrez

Felix Mendelssohn Bartholdy Συμφωνία για έγχορδα σε ρε μείζονα

Allegro molto – Scherzo

Νίκος Σκαλκώτας Δύο Ελληνικοί χοροί για σύνολο εγχόρδων

Ηπειρωτικός και Κλέφτικος

Διεύθυνση José Louis Guttiérrez

Ελληνοαυστριακό Σύνολο Εγχόρδων “Strings in Motion”

Αυτό το καλλιτεχνικό-παιδαγωγικό πρόγραμμα αποτελεί ένα καινοτόμο μοντέλο που παρουσιάζει masterclasses, εκπαιδευτικά εργαστήρια και συναυλίες, προσφέροντας στους συμμετέχοντες και τους ακροατές μια μοναδική εικόνα σχετικά με το δημιουργικό έργο της μουσικής ερμηνείας. Στόχος των masterclasses είναι να προσφέρουν στους φοιτητές και τους αποφοίτους των τμημάτων βιολιού, βιόλας και βιολοντσέλου τη δυνατότητα διεύρυνσης του ρεπερτορίου τους, βελτίωσης της τεχνικής και μουσικής γνώσης, καθώς και απόκτησης εμπειρίας κατά την εκτέλεση έργων ως μέλη ενός μουσικού συνόλου. Κέντρο του εν λόγω προγράμματος είναι το Κρατικό Ωδείο του Τιρόλου και το Πανεπιστήμιο Mozarteum του Zάλτσμπουργκ.

Πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο και συγκεκριμένα το καλοκαίρι στην Ελλάδα υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα και τον χειμώνα στο Toblach (Νότιο Τιρόλο) με την υποστήριξη των επαρχιακών κυβερνήσεων του Τιρόλου (Αυστρία) και του Νοτίου Τιρόλου (Ιταλία). Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Χρήστος Κανέττης. Διδασκαλία: Χρήστος Κανέττης, Anita Mitterer, Florian Simma.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας