PASSIEXPO2018 στις 2-3.11.2018 στην Γερμανική Σχολή Αθηνών

Με τη συμμετοχή των μελών του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου από όλη την Ελλάδαδιεξάγεται στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2018, στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Αθηνών το 4οΠανελλήνιο Συνέδριο για τα Παθητικά Κτίρια και η PASSIEXPO2018.Τη στιγμή που το «εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» υλοποιείται, όπως και το πρώτο πρόγραμμα, χωρίς

χειροπιαστούς στόχους εξοικονόμησης, τη στιγμή που η πολιτεία με καθυστέρηση 5 ετώναποφάσισε πως το κτίριο ΝΖΕΒ στην Ελλάδα είναι απλά το κτίριο Α και Α+ κατά ΚΕΝΑΚ και οδηγείτον κλάδο σε μια ανεξέλεγκτη παραγωγή «μαϊμού» κτιρίων ΝΖΕΒ, τη στιγμή που η ΕυρωπαϊκήΈνωση αναθεωρεί την EPBD προς το αυστηρότερο για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της

κλιματικής αλλαγής, τη στιγμή που το πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας παίρνει διαστάσεις στηχώρα μας αλλά και σε όλη την Ευρώπη, την στιγμή που έρχεται ένας χειμώνας με πολύ ακριβόπετρέλαιο και φυσικό αέριο, το ετήσιο πανελλήνιο συνέδριο για τα Παθητικά Κτίρια θα είναι το πιοσημαντικό γεγονός της χρονιάς στην Ελλάδα στα θέματα της ριζικής εξοικονόμησης νέργειας στακτίρια.

Ο Στέφανος Παλλαντζάς, απόφοιτος του 1980, είναι διοργανωτής και είχε την ιδέα της οργάνωσης του συνεδρίου στις εγκαταστάσεις της Σχολής.

Ειδικότερα το συνέδριο ασχολείται:

– με τα ελληνικά πιστοποιημένα παθητικά κτίρια που υλοποιήθηκαν την τελευταία τριετίααπό Έλληνες μηχανικούς και πιστοποιούνται πλέον από το ΕΙΠΑΚ,

– με τους 100+ Έλληνες πιστοποιημένους σχεδιαστές παθητικών κτιρίων σε Ελλάδα καιΚύπρο. Οι Έλληνες PHDesigners θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σταθέματα του Παθητικού Κτιρίου, ενώ θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν πόντουςανανέωσης της πιστοποίησης τους.

– με τα πιστοποιημένα ελληνικά προϊόντα για παθητικά κτίρια. Τα πρώτα τρία ελληνικάκουφώματα πιστοποιήθηκαν και βρίσκονται πλέον στην παγκόσμια λίστα πιστοποιημένωνυλικών και εξοπλισμών.

– με το ελληνικό phpp, το μόνο αξιόπιστο λογισμικό εργαλείο σχεδιασμού και υλοποίησηςπαθητικών κτιρίων και γενικότερα κτιρίων υψηλής ενεργειακής αποδοτικότητας.

– Με την εφαρμογή του προτύπου του παθητικού κτιρίου στα δημόσια κτίρια, ενόψει και τηςεφαρμογής της οδηγίας ΝΖΕΒ από 01.01.18.

Έλληνες και ξένοι καταξιωμένοι επιστήμονες παρουσιάζουν στοχευμένα παραδείγματα καιστοιχεία αποτελεσμάτων γύρω από το Παθητικό Κτίριο στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Στο Συνέδριοθα παρουσιαστούν μετρήσεις από τα πρώτα πιστοποιημένα παθητικά κτίρια στο Βόλο και τηνΑθήνα, ενώ θα απονεμηθούν τα πιστοποιητικά στα νέα πιστοποιημένα παθητικά κτίρια σε

διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Σε στρογγυλό τραπέζι με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων τωνκλάδων του κτιριακού τομέα θα συζητηθούν οι προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου με άξονα τηνεξοικονόμηση ενέργειας.

Στα πλαίσια της Passiexpo 2018 θα διεξαχθούν την Παρασκευή 2/11/18 τρία μοναδικά τεχνικάεργαστήρια που απευθύνονται σε όλες τις ειδικότητες των μηχανικών αλλά και σε τεχνίτες μόνωσης

Air tightness Masterclass Workshop: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα διεξαχθεί εξειδικευμένοσεμινάριο για την αεροστεγανότητα των κτιρίων και τον έλεγχο αυτής. Οι συμμετέχοντες θα ζουνζωντανά πως τοποθετούμε αεροστεγανά ένα κούφωμα , πως εξασφαλίζουμε στεγανά συστήματασωληνώσεων, πως κάνουμε ένα τεστ υποπίεσης κτιρίου. Το εργαστήριο διεξάγεται με τηνυποστήριξη της SIGA SWISS

HR Ventilation Masterclass Workshop: Πρακτικές, λάθη και ιδέες για τον σωστό σχεδιασμό και τηυλοποίηση συστημάτων μηχανικού αερισμού με ανάκτηση θερμότητας. Υλικά και συστήματα πουχρησιμοποιούνται. Λύσεις για τα υφιστάμενα κτίρια. Το εργαστήριο διεξάγεται με την υποστήριξητης WOLF, της SYSTEMAIR και της GET AIR.

Passive House Certification Workshop: Το πρώτο ελληνικό εργαστήριο για την διαδικασίαπιστοποίησης παθητικών κτιρίων. Ο εξουσιοδοτημένος πιστοποιητής παθητικών κτιρίων καιΠρόεδρος του ΔΣ του ΕΙΠΑΚ Στέφανος Παλλαντζάς παρουσιάζει την μεθοδολογία και τα κριτήριαπιστοποίησης, την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής του φακέλου πιστοποίησης, τοελληνοποιημένο σύστημα πιστοποίησης.

Για κάθε εργαστήριο, του οποίου το κόστος είναι 50 ευρώ, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Για τους Πιστοποιημένους Σχεδιαστές Παθητικών Κτιρίων χορηγούνται πόντοι ανανέωσης τηςπιστοποίησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο, τα εργαστήρια και την έκθεση παθητικών συστημάτων….

Εισιτήρια για τα εργαστήρια και το συνέδριο θα βρείτε…

Το συνέδριο είναι όπως πάντοτε δωρεάν για τα μέλη του ΕΙΠΑΚ. Μπορείτε να γίνετε μέλη…πορείτε να γίνετε μέλη…

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ

Αναστάσεως 112, 15669 Παπάγου

Τηλ. 211 4081109,email : passiexpo@eipak.org

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας