Το “Παιχνίδι του Κόσμου” του Κώστα Αξελού στο Ίδρυμα Ακατερίνης Λασκαρίδη

Κυκλοφόρησε προσφάτως η ελληνική μετάφραση του βιβλίου “Το Παιχνίδι του Κόσμου“ του σπουδαίου έλληνα φιλόσοφου Κώστα Αξελού ο οποίος στα γυμνασιακά του χρόνια υπήρξε και μαθητής της Σχολής μας.

Μείζον έργο του συγγραφέα, “Το παιχνίδι του κόσμου” κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη Γαλλία το 1969. Η τωρινή ελληνική μετάφραση εκδόθηκε από το Βιβλιοπωλείον της Εστίας και την υπογράφει η Κατερίνα Δασκαλάκη.

Αμετάφραστο μέχρι τώρα στην Ελλάδα, αποτελεί μέρος της τριλογίας “Το ξετύλιγμα του παιχνιδιού”. Σπονδυλωτό, γραμμένο σε αποσπάσματα, το βιβλίο προσφέρεται σε πολλαπλές αναγνώσεις και, παρά την αδιαμφισβήτητη φιλοσοφική του δομή και το στοχαστικό του βάθος, απευθύνεται επίσης και σε ευρύ κύκλο αναγνωστών.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Ομιλητές ήσαν οι:Αλεξάνδρα Δεληγιώργη, ομότιμη καθηγήτρια ΑΠΘ, συγγραφέας,Δημήτρης Δημητριάδης, συγγραφέας,Servanne Jollivet, διδάκτωρ φιλοσοφίας, ερευνήτρια στο CNRS,Μάριος Μπέγζος, καθηγητής συγκριτικής φιλοσοφίας της θρησκείας ΕΚΠΑ.Αποσπάσματα διάβασε ο ηθοποιός Μενέλαος Κυπαρίσσης

Πληροφορίες…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας