Ο Βασίλης Ψάλτης νέος CEO της Alpha Bank

Ο Βασίλης Ψάλτης, απόφοιτος του 1986 είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank ο μέχρι σήμερα οικονομικός διευθυντής της Τράπεζας.

“Απόφαση «ορόσημο στη νεότερη ιστορία της Alpha Bank», σύμφωνα με τη χαρακτηριστική φράση του προέδρου του Δ.Σ. της τράπεζας Βασίλη Ράπανου, αποτελεί η χθεσινή απόφαση για την τοποθέτηση του κ. Βασίλη Ψάλτη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη της ηγεσίας από τον κ. Δημήτρη Μαντζούνη.

Ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας συνδέθηκε από πολύ νωρίς με την πορεία της Alpha Bank, η ιστορία της οποίας πηγαίνει πίσω περίπου στο 1879, όταν ο τότε Εμπορικός Οίκος Ι.Φ. Κωστόπουλου ανέπτυξε και τραπεζικές δραστηριότητες. Με την αποχώρηση του κ. Μαντζούνη, ο οποίος εργάζεται στην Alpha Bank από το 1973 και από το 2005 είναι διευθύνων σύμβουλος, κλείνει και ένας ιστορικός κύκλος για την τράπεζα, που συνδέεται με την οικογένεια Κωστόπουλου, της οποίας μέλος ήταν ο ίδιος. Σημείο αναφοράς υπήρξε ο κ. Γιάννης Κωστόπουλος, που ηγήθηκε της τράπεζας από το 1973, όταν ακόμη ονομαζόταν Τράπεζα Εμπορικής Πίστεως.”

Δείτε όλο το άρθρο της εφημερίδας “Καθημερινή”…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας