Εργαστήριο Δραματοθεραπείας “Ο θυμός είναι του φόβου το αυγό”

“Ο θυμός είναι του φόβου το αυγό” –Σάββατο 13/4/2019

… λέει ο Ράντγιαρντ Κίπλινγκ στο Βιβλίο της Ζούγκλας, ένα βιβλίο για την απώλεια, την αποδοχή και την απόρριψη, αλλά και την εξ αρχής δημιουργία μιας θέσης μέσα στο σύνολο.

Γιατί μπορεί μέσα στη ζούγκλα του Κίπλινγκ ο φόβος να είναι ένστικτο αυτοσυντήρησης, όταν η ζωή μας γεμίζει φόβους όμως δεν μπορούμε ούτε να προχωρήσουμε, ούτε να σχετιστούμε. Και τότε τις περισσότερες φορές θυμώνουμε.

Στο βιωματικό αυτό εργαστήριο θα διερευνήσουμε τι μας θυμώνει και τι μας φοβίζει σε μια σχέση, θα πλάσουμε τους φόβους μας και θα τους θυμώσουμε παίζοντας με τις υφές και τις αισθήσεις.

Σε μια εποχή που είναι εύκολο να σχετιζόμαστε μέσα από τα social media, να κάνουμε like και share, να καρφιτσώνουμε καρδούλες και χαρούμενα πρόσωπα..

Σε μια εποχή που είναι εύκολο να κρατάμε επαφή και να γελάμε με τα memes..

Σε μια τέτοια εποχή, πόσο πραγματικά σχετιζόμαστε μεταξύ μας;

Πόσο επιτρέπουμε στους άλλους να μας πλησιάσουν και πόσο πλησιάζουμε εμείς;

Πόσο ειλικρινείς είμαστε στις σχέσεις μας και πόσο κρυβόμαστε;

Μέσα από τον κύκλο των βιωματικών εργαστηρίων δραματοθεραπείας θα διερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε, τις δυσκολίες και ευκολίες μας, αλλά και το πώς συνδεόμαστε στην καθημερινότητά μας με τον/ την σύντροφό μας, τους φίλους μας, την οικογένειά μας.

Η συμμετοχή στα εργαστήριαδεν προϋποθέτει προηγούμενη εμπειρία στη δραματοθεραπεία.

Κάθε εργαστήριο μπορεί να λειτουργήσει αυτοτελώς, αλλά και ως κύκλος όλα μαζί.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να φορούν άνετα ρούχα και να έχουν μαζί τους ένα επιπλέον ζευγάρι κάλτσες.

Κόστος: 50€ ανά εργαστήριο / 30€ φοιτητές και άνεργοι

Για τα μέλη της ΕΔΠΕ και τους σπουδαστές του Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ ισχύει η συμμετοχή των 30€

Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.

Ώρες: 11.00-15.00

Χώρος: in vivo, Κέντρο Δημιουργικής και Συστημικής Θεραπείας

Κηφισίας 39, Αμπελόκηποι

6ος όροφος

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938255522

email: invivo6@hotmail.com

Ρούλα Παπαθέου, Chartered Psychologist of BPS (British Association of Psychology)Pg.Dip., M.A., Ψυχοθεραπεύτρια με ειδικότητα στην οικογενειακή θεραπεία (Pg.Dip – Tavistock Clinic UK) και στη δραματοθεραπεία (Pg.Dip, M.A, University of Hertfordshire, UK). Έχει εργαστεί στο παρελθόν στο Λονδίνο σε κέντρα ψυχικής υγείας, ενώ από το 2003 εργάζεται ιδιωτικά παρέχοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία. Παράλληλα διενεργεί εκπαιδευτικά σεμινάρια ως εισηγήτρια, σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς πάνω σε θέματα οικογένειας, δραματοθεραπείας, σχέσεων κι επικοινωνίας. Συγγραφέας του βιβλίου: “το αντέχεις;”, εκδόσεις Οσελότος.

Μαρία Σούμπερτ, Θεατρολόγος – Δραματοθεραπεύτρια, με ΜΑ στην Πολιτιστική Πολιτική, Διοίκηση και Επικοινωνία. Εργάζεται ως δραματοθεραπεύτρια σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες. Συνεργάζεται με το Πρόγραμμα Απεξάρτησης του Δήμου Καλλιθέας ΘΗΣΕΑΣ και το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας Αιών. Έχει συνεργαστεί με τη Γερμανική Σχολή Αθηνών. Το 2017 ξεκίνησε συνεργασία με τις εκδόσεις Παρισιάνου στην μετάφραση βιβλίων δραματοθεραπείας (επιμέλεια σειράς: Στέλιος Κρασανάκης).

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας