ΑΝΑΤΟΛ…2ος χρόνος

Το έργο του Arthur Schnitzler «Ανατόλ ή Η μάχη των φύλων» παίζεται για δεύτερη χρονιά, αυτή τη φορά στο θέατρο ΑΛΜΑ. Ο Γιάννης Καλιφατίδης (’82) έχει μεταφράσει τον επίλογο, ο οποίος παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πρεμιέρα 15 Οκτωβρίου και για 11 παραστάσεις.

«Μόνο για τον έρωτα και το θάνατο αξίζει να γράφει κανείς». Αυτό πίστευε ο ΆρτουρΣνίτσλερ. Βιεννέζος γιατρός, θεατρικός συγγραφέας και διηγηματογράφος , ο οποίοςκρατούσε αναλυτικό ημερολόγιο για τις πάμπολλες ερωτικές του περιπέτειες. Η ερωτικήεπιθυμία κυριαρχεί τότε, τώρα και πάντα. Στην εποχή του, αντέδρασαν σχεδόν οι πάντες,σύρθηκε στα δικαστήρια. Σήμερα, με τη σεξουαλική απελευθέρωση, πώς αντιμετωπίζουμετον έρωτα; Οι ήρωες του έργου «Ανατόλ ή η μάχη των φύλων» ψάχνουν με απόγνωση νααγαπηθούν, να υπάρξουν, να διεκδικήσουν, να εξιδανικεύσουν, να επιβεβαιωθούν, ναερωτευθούν, να ζήσουν. Είναι θύτες και θύματα, γλιστρούν με χιούμορ, αυτοσαρκασμό,αλλά και αγωνία σε αλλεπάλληλες σχέσεις , σε παιχνίδια ρόλων και σε έντονα πάθη.

Σήμερα η μάχη των φύλων δεν αναφέρεται μόνο στο δίπολο αρσενικού-θηλυκού. Οιανθρώπινες υπάρξεις μας αφορούν, οι σχέσεις των ανθρώπων, η σεξουαλικότητά τους,χωρίς την «κοινωνική ορθότητα». Ο κεντρικός ήρωας, Ανατόλ, ζει καθημερινούς καιεφήμερους έρωτες σε μια ατελείωτη σκυταλοδρομία, πάντα διψασμένος καιανικανοποίητος. Το έργο αποτελείται από επτά επεισόδια και έναν επίλογο, μέρος τουοποίου θα παιχτεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Όλα είναι παραλλαγές πάνω σε έναερωτικό θέμα, αισθηματικές, ειρωνικές, μελοδραματικές, σαρκαστικές, ρεαλιστικές καιφαρσικές. Ο ίδιος ο Σνίτσλερ ενσαρκώνεται από τον φίλο του Ανατόλ, το Μαξ, πουσχολιάζει και προωθεί τα δρώμενα, παραστέκεται και παρηγορεί τους δράστες. Οι επτάγυναίκες που αποτελούν τα ερωτικά αντικείμενα του Ανατόλ, έρχονται από κάθε τάξη,επάγγελμα, ψυχικό και πνευματικό περίγυρο και καθρεφτίζουν την πολυπλοκότητα και τηνηδονή των ερωτικών σχέσεων.

Έναν αιώνα μετά, το έργο του Σνίτσλερ, που παίχτηκε πρόσφατα σε Νέα Υόρκη, Βερολίνο,Μόντρεαλ και Παρίσι είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Ηθοποιοί:

Μαξ: Πέρης Μιχαηλίδης

Οι επτά γυναίκες του έργου: Τζούλη Σούμα

Ανατόλ: Βαγγέλης Παπαδάκης

Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Βούρος

Μετάφραση επιλόγου: Γιάννης Καλιφατίδης

Κοστούμια: Δημήτρης Ντάσιος

Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Γιάννης Βούρος

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Επιμέλεια κίνησης: Φρόσω Κορρού

Βοηθός σκηνοθέτη: Τζωρτζίνα Κώνστα

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Τσιρίκος

Μακιγιάζ: Βαγγέλης Θώδος

Κομμώσεις/ Μακιγιάζ: Μαριάννα Λαβάζου

Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ-Olsi Mane

Teaser & Trailer: Άλκης Σδούγκος /ArtProductions,

Θάνος Λυμπερόπουλος / TalibanProductions

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 15€, Φοιτητικό/ άνω των 65/ ανέργων: 12€, Ατέλεια: 5€,

Για ομαδικές κρατήσεις, η τιμή του εισιτηρίου είναι 8€

Παραστάσεις από 15 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20:00 και κάθε Τετάρτη στις 19:00

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΜΑ

ΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ & ΑΚΟΜΙΝΑΤΟΥ 15-17, ΑΘΗΝΑ (δίπλα στο μετρό Μεταξουργείο)

ΤΗΛ.: 210 5220100

EMAIL: THEATROALMA@GMAIL.COM

Εισιτήρια στο viva.gr και στo ταμείo του θεάτρου

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας