Γιάννης Ψυχοπαίδης: Ποιητικά

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει μια μεγάλη αναδρομική έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη με ζωγραφικές ενότητες του καλλιτέχνη οι οποίες αναφέρονται, εμπνέονται και συνομιλούν με τους ποιητές και τον ποιητικό τους λόγο.

Η βαθύτερη σχέση του Γιάννη Ψυχοπαίδη με την ποίηση είναι μακρά, συστηματική, συνεχής και δοκιμασμένη μέσα στα χρόνια, και αποτελεί ένα βασικό τμήμα στο ευρύτερο πλαίσιο του δημιουργικού του έργου.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα μικτών τεχνικών και διαφορετικών υλικών, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης σειράς από σχέδια, ακουαρέλες και λάδια με τα πορτρέτα των ποιητών.

Μια εικαστική συνομιλία με την Οδύσσεια του Ομήρου, τον Παρμενίδη, τον Ηρώνδα, τον Κάλβο, τον Μπάυρον, τον Παλαμά, τον Καβάφη, τον Καρυωτάκη, τον Λόρκα, τον Σεφέρη, τον Ελύτη, τον Ρίτσο, τον Εμπειρίκο, τον Σαχτούρη, την Δημουλά, μέχρι και τον Κοντό, τον Φωστιέρη, τον Βλαβιανό, τον Κυπαρίσση, τον Μεταξά, τον Σιώτη.

Η έκθεση έχει ελεύθερη είσοιδο, λαμβάνει χώρα στον 4ο όροφο της ΕΒΕ (Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος) στο ΙΣΝ, εγκαινιάζεται στις 9 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις12 Ιανουαρίου 2020. Περισσότερα…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας