Αίθουσα “Ελένη Παπαδάκη” στο REX

Με αφορμή την απόφαση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου να δώσει το όνομα της Ελένης Παπαδάκη σε αίθουσα του Rex και τις αντδράσεις που προέκυψαν δημοσιεύτηκαν πολλά άρθρα. Ένα από αυτά είναι του Σάκη Μουμτζή από το liberal.gr και τιτλοφορείται “Δεν κουράστηκαν να δολοφονούν την Ελένη Παπαδάκη;”:

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου κ.Δ.Λιγνάδης έδωσε στην ισόγειο αίθουσα του θεάτρου REX το όνομα της ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη.Ποια ήταν η Ελένη Παπαδάκη είναι γνωστό. Ποιοι και πότε την δολοφόνησαν επίσης είναι γνωστό.Εκείνο που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι πως, κατά την συνήθη πρακτική των κομμουνιστικών κομμάτων της σταλινικής περιόδου, πριν εξοντωθεί βιολογικά ένας «ταξικός εχθρός», έπρεπε να εξοντωθεί ηθικά.Και τον ρόλο αυτόν στην συγκεκριμένη περίπτωση της Ελένης Παπαδάκη τον είχαν αναλάβει τότε, τον Οκτώβριο του 1944 οι ηθοποιοί οι προσκείμενοι στο ΚΚΕ.

Το περίφημο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών που, 75 χρόνια μετά, εντελώς ξεδιάντροπα, ζητεί την ανάκληση της απόφασης του κ.Λιγνάδη.Βέβαια, δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, καθώς το ΚΚΕ, που ως γνωστόν ελέγχει το ΣΕΗ, εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση κατά του κ.Λιγνάδη και της κυβέρνησης.

Δείτε το άρθρο του Σάκη Μουμτζή στο liberal.gr…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας