Αλέξης Ακριθάκης: “τσίκι-τσίκι”

Μία έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη με τίτλο “τσικι-τσίκι”πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 80 χρόνων από τη γέννηση και 25 χρόνων από το θάνατο του σημαντικού Έλληνα ζωγράφου.Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη παρουσίαση της ομότιτλης σειράς έργων του καλλιτέχνη, αφιερωμένη αποκλειστικά σε μία από τις πιο αναγνωρίσιμες τεχνικές του, το «τσίκι-τσίκι», όπως την αποκάλεσε χαρακτηριστικά ο συγγραφέας Κώστας Ταχτσής στα μέσα του ’60.

Τα έργα της σειράς «Τσίκι-τσίκι» φιλοτεχνήθηκαν από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 έως τα μέσα της δεκαετίας του ’70. Στην έκθεση όμως παρουσιάζονται και έργα του Ακριθάκη, τα οποία θεωρούνται ιδιαίτερης σημασίας για τη δημιουργία, την εξέλιξη και τη διαφοροποίηση της χαρακτηριστικής τεχνοτροπίας του σε όλη τη διάρκεια της εικαστικής του πορείας.

Ο καλλιτέχνης υπήρξε υπότροφος του DAAD και στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου μία εκδήλωση με τίτλο “Ο Αλέξης Ακριθάκης στο Δυτικό Βερολίνο και η συμβολή του Berliner Künstlerprogramm της DAAD”. Περισσότερα…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας