Παρουσίαση λογοτύπου ΔΕΘ2020: Γερμανία τιμώμενη χώρα

Στο πλαίσιο του Φόρουμ Καινοτομίας «Η Καινοτομία ως ΜοχλόςΑνάπτυξης» – Μία ελληνογερμανική συνεργασία, που διοργανώθηκε στις18 Νοεμβρίου 2019 από την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίαςτης Γερμανίας στην Αθήνα και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό καιΒιομηχανικό Επιμελητήριο στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος ΣταύροςΝιάρχος, ο γερμανός Πρέσβης Δρ Ερνστ Ράιχελ παρουσίασε ενώπιον τηςΥπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως, τουΚοινοβουλευτικού Υφυπουργού του Ομοσπονδιακού ΥπουργείουΠαιδείας και Έρευνας κ. Τόμας Ράχελ, του Αναπληρωτή ΓενικoύΔιευθυντή της ΔΕΘ – HELEXPO ΑΕ. κ. Αλέξανδρου Τσαξιρλή και τηςγερμανίδας Γενικής Προξένου στη Θεσσαλονίκη κ. Σίμπιλα Μπέντιγκ γιαπρώτη φορά δημοσίως το λογότυπο για τη συμμετοχή της Γερμανίας ωςτιμώμενης χώρας στην 85 η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας στην 85 η ΔΕΘ, η οποίαθα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2020, αποδεικνύειότι η Γερμανία και η Ελλάδα διαμορφώνουν το μέλλον από κοινού ωςισότιμοι εταίροι. Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό μία ευρωπαϊκήχώρα, η Γερμανία, θα έχει την τιμή να παρουσιάσει ολοκληρωμένα τηδυναμική της οικονομίας της, τα επιτεύγματά της στις επιστήμες και στηνκαινοτομία, την ικανότητά της για εξασφάλιση και προσέλκυσηεξειδικευμένου εργατικού δυναμικού καθώς και τις λύσεις της για τις μικρέςκαι μεσαίες επιχειρήσεις. Το γεγονός αυτό θα συμπέσει με την ανάληψητης Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Γερμανία στο δεύτεροεξάμηνο του επόμενου έτους.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας ανέθεσε τοσυντονισμό της παρουσίασης των γερμανικών επιχειρήσεων σε ένανεκθεσιακό χώρο έκτασης 6.000 τ.μ. στον Εκθεσιακό Οργανισμό τηςΚολωνίας (Koelnmesse GmbH), ο οποίος θα υποστηρίζεται στο έργο τουαπό τον Σύνδεσμο της Γερμανικής Εκθεσιακής Βιομηχανίας (Associationof the German Trade Fair Industry – AUMA) και το ΕλληνογερμανικόΕμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Στην επιτυχία της συμμετοχήςτης Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας θα συμβάλλουν, επιπλέον, οιπολυάριθμοι γερμανικοί και διμερείς φορείς με σταθερή παρουσία στηνΕλλάδα, όπως οι Γερμανικές Σχολές Θεσσαλονίκης και Αθήνας, τοΙνστιτούτο Goethe, η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών(DAAD), η Deutsche Welle και η Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Η σύλληψη για τη διαμόρφωση του εκθεσιακού χώρου σε ό,τι αφορά τηγερμανική συμμετοχή αναπτύχθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο«gtp2 architekten» με έδρα το Ντίσελντορφ ειδικά για τη ΔΕΘ καιβασίζεται στην ιδέα ενός «βιωματικού τοπίου». Οι επισκέπτες θα έχουν τηδυνατότητα να περιηγηθούν σε διαφορετικούς «κόσμους» σε θέματα„made in Germany“, όπως η επαγγελματική κατάρτιση, η υγεία, ηδιατροφή, η κινητικότητα, οι έξυπνες πόλεις, οι νεοφυείς επιχειρήσεις, τοπεριβάλλον και η ενέργεια. Μέρος της όλης σύλληψης αποτελεί και μίασκηνή για πολιτιστικές εκδηλώσεις, το „German Lounge“ γιαεπιχειρηματικές συναντήσεις B2B καθώς και μία κουζίνα για επιδείξειςμαγειρικής.

Η Γερμανία θα λάβει τη ΔΕΘ ως αφορμή για να εμβαθύνει τηνελληνογερμανική συνεργασία, όχι μόνο σε πολιτικό και οικονομικόεπίπεδο, αλλά σε ολόκληρο το φάσμα της και, επίσης, για να υποστηρίξειτη θετική πορεία της Ελλάδας. Έτσι, η παρουσία της γερμανικήςοικονομίας θα ενταχθεί σε ένα πολύπλευρο πλαίσιο, αποτελούμενο απόσυναυλίες, εκπαιδευτικές προτάσεις, αθλητικές δραστηριότητες καιδημιουργικά happenings. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν πολλέςεκπλήξεις, όπως π.χ. «τον τοίχο που εξαφανίζεται» και τον γερμανικόπολιτισμό ως διαδραστική εμπειρία.Ευκαιρία για επαφή με τον γερμανικό πολιτισμό πριν από τα εγκαίνια τηςΔΕΘ αποτελεί και η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης, που θαλάβει χώρα από 7 έως 10 Μαΐου 2020 και όπου η γερμανόφωνηλογοτεχνία θα έχει την τιμητική της. Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου τηςΦρανκφούρτης και το Ινστιτούτο Goethe συνδιοργανώνουν με τηνυποστήριξη του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών τηνπαρουσίαση της γερμανόφωνης λογοτεχνίας, που θα τιμηθεί κατόπινπρόσκλησης του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού με θέμα«Διαμορφώνοντας το Μέλλον». Αλλά και κατά τη διάρκεια τουκαλοκαιριού το κοινό της Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να μπει στοπνεύμα της ΔΕΘ μέσα από την προβολή επιλεγμένων γερμανικώνταινιών, που θα διοργανώσει το Ινστιτούτο Goethe και εγχώριοι εταίροι.

Το λογότυπο για την συμμετοχή της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας στην85 η ΔΕΘ δημιουργήθηκε από την γραφίστρια κ. Ιουλία Βήττου κατόπινανάθεσης από την ελληνική εταιρεία Dojo Entertainvents. Απεικονίζει τονΛευκό Πύργο, το έμβλημα της Θεσσαλονίκης, με γραφιστικά στοιχεία σταχρώματα των δύο χωρών κάτω από δώδεκα αστέρια, τα οποίασυμβολίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Περισσότερα…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας