Τελετή παραλαβής της Προεδρίας του IHRA από τη Γερμανία

Deutschland übernimmt den Vorsitz der International Holocaust Remembrance Alliance...

Στον φιλόξενο χώρο του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος (EME) πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 η τελετή παραλαβής της Προεδρίας του IHRA (International Holocaust Remembrance Alliance) από τη Γερμανία.
Η διευθύντρια του μουσείου κ. Ζανέτ Μπαττίνου και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΜΕ κ. Σαμουήλ Μάτσας καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους.
Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό ο Ειδικός Απεσταλμένος για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού και την Προάσπιση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος και Επικεφαλής της Ελληνικής  Αντιπροσωπίας στον IHRA κ. Δρ. Ευστάθιος Λιανός Λιάντης, o Πρέσβης του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου κ. Paul Steinmetz που έκανε ένα σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Λουξεμβούργου, ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Δρ. Ernst Reichel που μίλησε για τις προτεραιότητες της γερμανικής προεδρίας και τα σχέδια της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας στην Κέρκυρα, καθώς και ο κ. Δανιήλ Μπεναρδούτ που απηύθυνε χαιρετισμό εν τη απουσία του προέδρου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Δαυίδ Σαλτιέλ αλλά και εξ ονόματι της Ισραηλιτικής Κοινότητας Κέρκυρας, η οποία θα βρίσκεται στο επίκεντρο της γερμανικής προεδρίας του IHRA.
Στην τελετή παρευρέθηκαν εκτός των ομιλητών, οι πρέσβεις και προσωπικό των πρεσβειών του Ισραήλ, Αυστρίας, Ελβετίας, Γαλλίας και Η.Π.Α., καθώς και ο Σοφολογιότατος Ραββίνος Αθηνών κ. Γκαμπριέλ Νεγρίν και άλλοι. Ακολούθησε μικρή δεξίωση που παρέθεσε η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, για να τιμήσει το σημαντικό γεγονός. Περισσότερες πληροφορίες για την Προεδρία του IHRA από τη Γερμανία... 


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Ναταλία Μελά (41) (1923-2019)

Η Νάτα Μελά γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου του 1923 στην Κηφισιά Αττικής και αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή το 1941. Μεγάλωσε σε μεγαλοαστικό περιβάλλον με ιστορικές ρίζε [ ... ]