Η Έλια Δομνηνού σχολιάζει

Ένα σχόλιο της Έλιας Δομνηνού, που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, λάβαμε με αφορμή την ανταλλαγή απόψεων που παρακολουθούμε στο facebook στην ομάδα "Φίλοι της Deutsche Schule Athen". Και εμείς όπως και η Έλια συμφωνούμε ότι όποιος πέρασε έστω και μία μέρα από τη Σχολή είναι και θα είναι "απόφοιτος". Τοποθετηθήκαμε άλλωστε επ αυτού και στο montags αναφέροντας τα παραδείγματα του Βασίλη Μαυρίδη, του Φωκίωνα Φωτιάδη-Νεγρεπόντη, της Ντόρας Μπακογιάννη, της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη και τόσω άλλων που όλου θυμόμαστε στις χρονιές μας.

Έγώ πάντως, που δεν είμαι "καθαρόαιμη, Αρίας καταγωγής" δηλώνω περήφανα πώς αναγκάσθηκαν οι γονείς μου να με ..... αποσύρουν στην 5η γυμνασίου, λόγω ΚΥΡΙΩΣ ελλείψεως πόρων. Φυσικά, συνετέλεσε και το ότι ήμουν .....σκράπας στα Μαθηματικά (ο Χερ Γκραίβε μονίμως με ξεφτίλιζε στη τάξη, πετώντας μου γραπτό και ρήση : Ελεφτέρια, wieder unter der Basis).
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Μετά από πολλά (μα πάρα πολλά) χρόνια κατάλαβα ότι το έκανε για το ....καλό μου (σπάζοντας δηλαδή τον ανύπαρκτο κοριτσίστικο τσαμπουκά - μιλάω προσωπικά - και προσπαθώντας ίσως, με αυτόν τον τρόπο, να με κάνει πιό .....αποδοτική ! ).
Και διάβαζα, η κακομοίρα. Απλώς λειτουργούσε καλύτερα το δεξιό (ή αριστερό, τα μπερδεύω πάντα) τμήμα του εγκεφάλου μου και απέδιδα σε μαθήματα Αρχαίων, Νέων Ελληνικών, Θρησκευτικών, Γεωγραφίας, Ιστορίας, στη δε Ζωγραφική - για να γελάσουμε όλοι μαζί - δεν υπήρξε πιο ατάλαντη μαθήτρια από μένα, ο Χερ Κλεμ χτυπιόταν ο καϋμένος !
Λοιπόν, συγχαρητήρια θερμά στους "100% αποφοίτους" ΟΛΩΝ των τάξεων, των καθαρόαιμων αλόγων με τα περισσότερα προσόντα από μένα.
Δεν νομίζω όμως ότι υστέρησα ή υστερώ σε κάτι από αυτούς. Και αν μου επιτρέπεται, θα τους συνιστούσα θερμά ολίγην μετριοφροσύνην. Ιδίως τώρα που έχουμε "μπει" αρκετοί στην Τελική Ευθεία και ίσως η κρίση μας θα πρέπει να είναι πιο ελαστική και γενναιόδωρη.
Ντάνκε για την φιλοξενία.
Η ΜΗ απόφοιτος αλλά πάντα λάτρης και ευγνωμονούσα την Γερμανική
Ελια/Ελευθερία Δομνηνού


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Ελίζα Παπαδάκη (67)

Η Ελίζα Παπαδάκη γεννήθηκε το 1949 στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1967. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης στην Ελβετία (πτυχ [ ... ]