Μένουμε σπίτι με γερμανικές ταινίες από το KInderDocs online

Η Δήμητρα Κουζή, απόφοιτος του 1989, μας ενημερώνει για τις δράσεις του KinderDocs. Μαζί της είναι και ηΔαρεία Ζαζιρέι, επίσης απόφοιτος, γραφίστρια, γεννημένη στην Μόσχα, που έχει έναgraphic design studio:

Aγαπητά μας μέλη, συναπόφοιτοι σας προτείνουμε μια νέα διασκεδαστική και εκπαιδευτική πρόταση ουσίας!

Το KinderDocs online (και με γερμανικές ταινίες!) για το σπίτι.

Το KinderDocs, διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους που διοργανώνει η ex DSA Δήμητρα Κουζή, από το 2016 στα Μουσεία Μπενάκη στην Αθήνα και στο ΜOMus Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, δεδομένης της νέας κατάστασης ξεκίνησε και τις online προβολές του. Είναι κάτι που οι θεατές του, το ζητούσαν από καιρό και είναι μια υπηρεσία που προσφέρεται τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο.

Αυτή την στιγμή έχουμε ήδη ανεβάσει 16 βραβευμένα ντοκιμαντέρ από την Ευρώπη, κατάλληλα για ενήλικο κοινό και παιδιά/νέους. Όλες οι ταινίες έχουν ηλικιακή σήμανση και είναι διαθέσιμες on demand στο Vimeo με ένα μικρό αντίτιμο (για streaming από 24-72 ώρες). Τις ερχόμενες εβδομάδες η προσφορά θα εμπλουτιστεί με νέες ταινίες από τα τέσσερα χρόνια του φεστιβάλ. Αυτή την στιγμή στα Γερμανικά υπάρχει το Berlin Rebel High School για μαθητές από 12+.

Όλες οι ταινίες έχουν ελληνικούς υπότιτλους.

Δείτε τα τρέιλερ και περίληψη για κάθε ταινία πατώντας πάνω στον τίτλο:

BERLIN REBELL HIGH SCHOOL, Alexander Kleider, Γερμανία, 92 min., 2017

BUDDY, Heddi Hongmann, Ολλανδία, 55 min, 2018

GODS OF MOLENBEEK, Reetta Huhtanen, Φινλανδία 26 min., 2019,

I AM KUBA, Åse Svenheim Drivenes, Νορβηγία, 55 min., 2015

ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Κάντε μάθημα σας με μια ταινία KinderDocs και το υλικό που την συνοδεύει!

Στο πλαίσιο της νέας αυτής δράσης μας, επιλέγετε την ταινία που σας ενδιαφέρει θεματικά, την προτείνετε στους μαθητές σας να την δουν ο καθένας στο σπίτι του με ή χωρίς γονείς (από το tablet, τον υπολογιστή, την τηλεόραση ακόμα και το τηλέφωνο) και στην συνέχεια με μια σύνδεση zoom σε καθορισμένη ώρα και μέρα ακολουθεί η συζήτηση/εργαστήριο για μια ώρα με αφορμή την ταινία με καλεσμένη την Δήμητρα Κουζή, Δημοσιογράφο και Filmmaker, ιδρύτρια του KinderDocs (goodmorningmrfotis.com). Οι άξονες της συζήτησης μπορούν να περιστρέφονται γύρω από την ίδια την τέχνη του ντοκιμαντέρ, το making of της ταινίας, και τα θέματα που καταπιάνεται (με δημοσιογραφική ματιά) με σκοπό οι μαθητές να μπορούν να συντάξουν και να παρουσιάσουν (με όποιο τρόπο θέλουν ακόμα και σε μορφή live ανταπόκρισης) ένα θέμα με δημοσιογραφική προσέγγιση (πχ γίνε δημοσιογράφος για μια μέρα) ή να κάνουν μια παρουσίαση (πχ γράψε μια κριτική για την ταινία). Συμπληρωματικά κάθε ταινία συνοδεύεται από εκπαιδευτικό υλικό (Toolkitτου KinderDocs) που το KinderDocs θα σας παραχωρεί δωρεάν για να το αξιοποιήσετε πριν και μετά την προβολή μαζί με τους μαθητές σας στο ίδιο αυτό διαδικτυακό περιβάλλον. Για τους γερμανόφωνους μαθητές σας με καλό επίπεδο γλώσσας η online συζήτηση μπορεί να γίνει στα γερμανικά ή αντίστιχα για τους γαλλόφωνους στα γαλλικά.

Μείνετε συντονισμένοι σύντομα θα ανέβει και η επίσης γερμανική ταινία με θέμα τα ΟΡΙΑ στις σχέσεις γονιών παιδιών, Elternschule, Germany, 120′ min, 2019, σε σκηνοθεσία Jörg Adolph, Ralf Buecheler (ΜΟΝΟ για ενήλικο κοινό) online. Δείτε ΕΔΩ το τρέιλερ.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να οργανώσουμε την δική σας προβολή και δράση και στο πλαίσιο του Μένουμε Σπίτι.

info@kinderdocs.com

Τηλ.: 694 60 60862 (Δήμητρα Κουζή), 6945 371631 (Ρόζυ Διαμαντάκη)

Kinderdocs.com

Preview YouTube video ELTERNSCHULE/PARENT’S SCHOOL_TRAILER ELL SUBS_KinderDocs 2019/2020

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας