Ίδρυση συλλόγου ελλήνων αποφοίτων πανεπιστημίου FU Berlin

Αξιότιμοι κύριοι,
Σας στέλνω το παρόν μήνυμα για να σας ενημερώσω για το γεγονός ότι έχει αναληφθεί πρωτοβουλία δημιουργίας συλλόγου ελλήνων αποφοίτων του πανεπιστημίου Freie Universität Berlin.
Αυτή την πρωτοβουλία υποστηρίζουν μεταξύ πολλών άλλων, οι Καθηγητές κ.κ. Σκουρής Βασίλειος τ. Πρόεδρος ΔΕΕ - Ομότιμος Καθηγητής Νομικής ΑΠΘ, Κουτνατζής Στυλιανός ΓΓ Ελληνικής Κυβέρνησης - Λέκτορας Νομικής ΔΠΘ και Μεταξάς Αντώνιος Επ. Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών ΕΚΠΑ.
Σας προωθούμε επισυναπτόμενο ενημερωτικό δελτίο τύπου, στην περίπτωση που θα μπορούσατε να το προωθήσετε καταλλήλως στα μέλη σας.
Προσβλέπουμε σε μελλοντική συνεργασία με το Goethe-Institut Athen, καθώς εκτιμούμε την ουσιαστική συνεισφορά του στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επικοινωνία είτε μέσω e-mail, είτε μέσω τηλεφώνου.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση εκ μέρους της πρωτοβουλίας,
Παναγιώτης Πρινιωτάκης
Δικηγόρος, LLM

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ: Συγκρότηση Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Πανεπιστημίου FU Berlin.

Η προσπάθεια συγκρότησης συλλόγου ελλήνων αποφοίτων (Alumni) του πανεπιστημίου Freie Universität Berlin έχει ξεκινήσει.
Με αφορμή τις κοινές μας αναμνήσεις, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα σωματείο το οποίο θα θέτει τρεις βασικούς στόχους: να προωθήσει το όραμα και τις αρχές του πανεπιστημίου μας στην Ελλάδα, να ενισχύσει τις ακαδημαϊκές του σχέσεις με τη χώρα μας και κυρίως να συσφίξει τις σχέσεις όλων των αποφοίτων του FU Berlin μεταξύ τους, ανεξαρτήτως Σχολής, Τμήματος ή έτους σπουδών.
Η επίτευξη των ανωτέρω στόχων θα καταστήσει εφικτή την έγκαιρη και εποικοδομητική επικοινωνία μεταξύ αποφοίτων και υποψήφιων σπουδαστών σε μεταγενέστερο στάδιο, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων επί ακαδημαϊκού, διαβιωτικού καθώς και επαγγελματικού επιπέδου.
Καθώς η προσπάθειά μας βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για την περαιτέρω προώθηση αυτής της πρωτοβουλίας, με στόχο την εύρεση και την ενεργοποίηση όσο το δυνατό περισσότερων αποφοίτων. Η δημιουργία ενός συλλόγου αποφοίτων αλλοδαπού πανεπιστημίου στην Ελλάδα και η απόκτηση της νομικής μορφής αυτού δεν είναι μία εύκολη διαδικασία αλλά με την υποστήριξή σας, μπορούμε να έχουμε σύντομα απτά αποτελέσματα.
Αυτή την πρωτοβουλία υποστηρίζουν μεταξύ πολλών άλλων, οι Καθηγητές κ.κ. Σκουρής Βασίλειος τ. Πρόεδρος ΔΕΕ - Ομότιμος Καθηγητής Νομικής ΑΠΘ, Κουτνατζής Στυλιανός ΓΓ Ελληνικής Κυβέρνησης - Λέκτορας Νομικής ΔΠΘ, Μεταξάς Αντώνιος Επ. Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών ΕΚΠΑ.
Σας καλούμε εφόσον θεωρείτε την πρωτοβουλία μας αξιόλογη και ενδιαφέρουσα, να γίνετε μέρος αυτής, αποστέλλοντάς μας τα στοιχεία σας (Ον/μο, Σχολή Φοίτησης, Διεύθυνση email ή Κινητό Τηλέφωνο) για περαιτέρω επικοινωνία μαζί σας στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:
greekalumnifub@yahoo.com
Με εκτίμηση εκ μέρους της πρωτοβουλίας,
Γενετάκης Αλέξανδρος, Δικηγόρος, LLM
Πρινιωτάκης Παναγιώτης, Δικηγόρος, LLM
Σφακιανάκης Τηλέμαχος, Δικηγόρος, LLM, PhD c.

Νίκη Γουλανδρή (42) (1925-2019)

Η Νίκη Κεφαλά γεννήθηκε το 1925 και αποφοίτησε από την Σχολή το 1942. Ήταν συμμαθήτρια της Βεατρίκης Δημητριάδου, της 'Εβης Στασινοποπούλου (Τουλούπα), της Ροδούλας Κούμ [ ... ]